Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκατάσταση του Globus στην Εθνική από Ιnformer

Τη προμήθεια και υλοποίηση του τραπεζικού συστήματος GLOBUS για λογαριασμό της διεύθυνσης Private Banking της Εθνικής Τράπεζας, ανέλαβε η Ιnformer. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 8,5 μήνες.

Εγκατάσταση του Globus στην Εθνική από Ιnformer
Συμφωνία για την προμήθεια και υλοποίηση του τραπεζικού συστήματος GLOBUS υπέγραψε η Ιnformer S.A. με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για την Διεύθυνση Private Banking.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, το GLOBUS έχει επιλεγεί από την Εθνική Τράπεζα ως το τραπεζικό πακέτο για την κάλυψη όλων των λειτουργιών της στα καταστήματα και τις θυγατρικές του εξωτερικού. Από το 1996 έως τώρα το GLOBUS στηρίζει την ανάπτυξη της Τράπεζας στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αίγυπτο, την Γαλλία, την Αγγλία, τον Καναδά, και πρόσφατα στο καινούργιο κατάστημα του Βελιγραδίου. Μετά την επιτυχημένη εξέλιξη του GLOBUS στα ανωτέρω σημεία, η Εθνική Τράπεζα θα υλοποιήσει τώρα το GLOBUS για τις ανάγκες μιας Διεύθυνσής της στην Ελλάδα.

Το GLOBUS, ένα ευέλικτο εργαλείο για χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τράπεζες, με τον πελατοκεντρικό του χαρακτήρα, όταν εφαρμοσθεί στη Διεύθυνση Private Banking της Εθνικής Τράπεζας θα λειτουργεί σαν ένα εργαλείο πληροφόρησης το οποίο θα δώσει την δυνατότητα αποτελεσματικής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου του πελάτη, και παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες του Private Banking.

Το GLOBUS χρησιμοποιείται για την παροχή υπηρεσιών Private Banking από ορισμένους από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς διεθνώς, όπως η Credit Suisse, American Express, Merrill Lynch, Banco Santander, Lloyds TSB, και πολλές άλλες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα προϊόντα που προβλέπεται να λειτουργήσουν μέσω του GLOBUS είναι καταθετικοί λογαριασμοί διαφόρων μορφών, προϊόντα Dealing Room (Foreign Exchange, Money Markets, Swaps, Bonds, Repos), προϊόντα αμοιβαίων κεφαλαίων και χρηματιστηριακά προϊόντα τόσο του ελληνικού όσο και ξένων χρηματιστηρίων.

Ενα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του εγχειρήματος, είναι η υλοποίηση interfaces μεταξύ του συστήματος GLOBUS και άλλων συστημάτων της Τράπεζας όπως το On-line, το σύστημα στο dealing room/treasury, τα συστήματα της Εθνικής Χρηματιστηριακής, της Διεθνικής, κλπ. Κατά την πρώτη φάση του έργου θα εκτιμηθεί σε λεπτομέρεια το μέγεθος της προσπάθειας που απαιτείται για την υλοποίηση των ανωτέρω συνδέσεων και κυρίως με το On-line σύστημα της Τράπεζας.

Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διάρκεια της υλοποίησης είναι οκτώμισι μήνες και η Τράπεζα αναμένεται να κάνει έναρξη των εργασιών της με το τραπεζικό σύστημα GLOBUS στις αρχές Νοεμβρίου του 2002. Η συμφωνία υπεγράφη στις 20 Φεβρουαρίου του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v