Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Απόφαση για νέο ΔΣ - αγορά ιδίων μετοχών

Την εκλογή νέου Δ.Σ., την αγορά έως 76.011.535 ιδίων μετοχών και την τροποποίηση του καταστατικού αποφάσισε μεταξύ άλλων η τακτική Γ.Σ. της MIG, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21/5/2010. Στις 3/6 η επαναληπτική Γ.Σ.

MIG: Απόφαση για νέο ΔΣ - αγορά ιδίων μετοχών
Την εκλογή νέου Δ.Σ., την αγορά έως 76.011.535 ιδίων μετοχών και την τροποποίηση του καταστατικού αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η τακτική γενική συνέλευση της MIG, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21/5/2010. Στις 3/6 η επαναληπτική Γ.Σ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις 21/5/2010 η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή διά αντιπροσώπου 373 μετόχων που εκπροσωπούσαν ποσοστό 56,35%, αποφάσισε την έγκριση εκλογής νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων. Εγκρίθηκε η εκλογή της κ. Αρετής Σουβατζόγλου ως μη εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Ευθυμίου Μπουλούτα, που αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο κατά την από τις 9/2/2010 συνεδρίασή του. 

Επιπλέον, εξελέγη το νέο Δ.Σ. αποτελουμένο από τους κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, Μανώλη Ξανθάκη, Διονύσιο Μαλαματίνα, Γεώργιο Ευστρατιάδη, Αρετή Σουβατζόγλου, Παναγιώτη Θρουβάλα, Γεώργιο Λασσαδό, Φώτιο Καρατζένη, Deepak Padmanabham, Hesham Andullah Al Qassim, Abdulatif Al Mulla, Κωνσταντίνο Λως, Μάρκο Φόρο, Κώστα Γραμμένο και Αλέξανδρο Εδιπίδη. Ως ανεξάρτητα μέλη ορίστηκαν οι κ. Κωνσταντίνος Λως, Μάρκος Φόρος, Κώστας Γραμμένος και Αλέξανδρος Εδιπίδης.

Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας, προβλέπεται 5ετής. Το διοικητικό συμβούλιο προτίθεται, πάντως, να περιλαμβάνει θέμα εκλογής μελών στην ημερήσια διάταξη γενικής συνέλευσης, που θα συγκαλείται κάθε φορά αμέσως μετά τη συμπλήρωση τριετίας. 

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 76.011.535 τεμαχίων, με κατώτατο όριο αγοράς την τιμή του ενός λεπτού του ευρώ (0,01 ευρώ) ανά μετοχή και ανώτατο όριο την τιμή των δέκα (10) ευρώ ανά μετοχή και για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της γενικής συνέλευσης και εξουσιοδοτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο για την εξειδίκευσή της. 

Τέλος, η Γ.Σ. αποφάσισε την τροποποίηση των άρθρων 20 (εξουσία - αρμοδιότητες διοικητικού συμβουλίου) και 23 (σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου) του καταστατικού της εταιρίας. Εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις των ανωτέρω άρθρων του καταστατικού, σχέδιο των οποίων έχει ήδη αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της εταιρίας και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Σημειώνεται ότι στις 3 Ιουνίου 2010 θα συνέλθει η α΄ επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση για τη συζήτηση των ως άνω θεμάτων 13 - 15 της ημερησίας διάταξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v