Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στηρίζει τις εταιρίες τεχνολογίας

Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει τις νεοσύστατες εταιρίες τεχνολογίας μέσω του θεσμού του Openfund στον οποίον και συμμετέχει.

Πειραιώς: Στηρίζει τις εταιρίες τεχνολογίας
Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει τις νεοσύστατες εταιρίες τεχνολογίας μέσω του θεσμού του Openfund στον οποίον και συμμετέχει.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση το Οpenfund έχει δημιουργηθεί με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο κλάδο και λειτουργεί συμβουλευτικά και ελεγκτικά απέναντι σε ένα πλήθος δυνητικών μετόχων που επιθυμούν να επενδύσουν σε καινοτόμες ιδέες και αναδυόμενες τεχνολογίες παρέχοντας τα κεφάλαια που θα μετουσιώσουν τις ιδέες αυτές σε εταιρίες .

Το Openfund είναι ένα νέο σχήμα, μοναδικό στον Ελληνικό χώρο και παρέχει εκτενή συμβουλευτική και υποστήριξη σε οτιδήποτε απαιτεί η δημιουργία μίας νέας επιχείρησης. Με τον τρόπο αυτό απευθύνεται σε νέους που θέλουν να μεταπηδήσουν από το στάδιο της ιδέας σε αυτό της νέας επιχείρησης.

Το Openfund ξεκίνησε τη λειτουργία του με βασικό υποστηρικτή και σημαντικό επενδυτή την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των νέων τεχνολογιών, σε συνεργασία με μια σειρά από πετυχημένα στελέχη και Έλληνες επιχειρηματίες.

Οι παραπάνω επιχειρηματίες μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτούν την έναρξη τέτοιων επιχειρήσεων συμμετέχοντας στο μετοχικό τους κεφάλαιο.

Με τη συμμετοχή της στο Openfund, η Τράπεζα Πειραιώς γίνεται η πρώτη Ελληνική Τράπεζα που αποκτά παρουσία σε όλα τα στάδια υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθώς το Openfund καλύπτει τα πρώτα βήματα μιας εταιρίας από τη σύλληψη στη δημιουργία, η Piraeus Capital Management (διαχειρίστρια εταιρία του fund μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και ΤΑΝΕΟ) απευθύνεται στα επόμενα βήματα μιας νέας αναπτυσσόμενης εταιρίας και ο ευρύτερος τομέας του Piraeus Private Equity καλύπτει τα πιο ώριμα στάδια μιας επιχειρηματικής κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v