Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΟΗ-ΜΥΤΙΛ: Διευκρινίσεις για φυσικό αέριο

To ενδιαφέρον τους για την εισαγωγή και εμπορία φυσικού αερίου επιβεβαιώνουν οι όμιλοι Μυτιληναίος και Motor Oil, τονίζοντας ότι έχουν προχωρήσει σε επαφές για την αναζήτηση εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

ΜΟΗ-ΜΥΤΙΛ: Διευκρινίσεις για φυσικό αέριο
To ενδιαφέρον των δύο εταιριών για την εισαγωγή και εμπορία φυσικού αερίου επιβεβαιώνουν με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους οι όμιλοι Μυτιληναίος και Motor Oil, τονίζοντας ότι έχουν προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές για την αναζήτηση εταιριών που δραστηριοποιούνται διεθνώς στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ειδικότερα, το euro2day.gr είχε αναφερθεί εκτεταμένα στο θέμα, χθες 19/05/2010 με τίτλο: "ΜΥΤΙΛ-ΜΟH στήνουν υπεράκτιο terminal LNG".
 
--- Η ανακοίνωση της Motor Oil

Σε συνέχεια της από 26/11/2009 ανακοίνωσης που δημοσιεύτηκε στο Ημερήσιο Δελτίο Τύπου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την οποία γνωστοποιήθηκε η από κοινού σύσταση με τον Όμιλο Μυτιληναίος εταιρίας με σκοπό την εισαγωγή και εμπορία Φυσικού Αερίου σε κάθε του μορφή (LNG, CNG, κλπ.), και σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αφορούν στη δημιουργία πλωτού σταθμού φόρτωσης - αποθήκευσης Φυσικού Αερίου που δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, η Μοτορ Οιλ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ανακοινώνει τα εξής:

Στην παρούσα φάση εξετάζονται όλες οι δυνατότητες αναφορικά με τους τρόπους παραλαβής - εισαγωγής - εμπορίας Φυσικού Αερίου. Στο εν λόγω πλαίσιο πραγματοποιούνται, όπως είναι φυσικό, διερευνητικές επαφές με διεθνείς ομίλους εταιριών οι οποίοι διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία στον κλάδο.

Ως προς το σκέλος των απαιτουμένων κεφαλαίων για την από κοινού έναρξη δραστηριοποίησης των Ομίλων Μοτορ Οιλ και Μυτιληναίος στον τομέα του Φυσικού Αερίου, μολονότι είναι πρόωρο να προσδιοριστεί με ακρίβεια το ύψος αυτών, είναι προφανές ότι θα πρέπει να εξεταστούν με μεγάλη προσοχή τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της επένδυσης πριν τη λήψη των οριστικών αποφάσεων.
 
Σε κάθε περίπτωση η Μοτορ Οιλ κατά πάγια τακτική προβαίνει σε ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό όταν υπάρχει κάποιο γεγονός που σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου και την ισχύουσα νομοθεσία που ορίζει τις υποχρεώσεις των εισηγμένων εταιριών απαιτείται να δημοσιευτεί.

Η παραπάνω διευκρινιστική ανακοίνωση δημοσιοποιείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το οποίο η Εταιρία παρέλαβε την 19η Μαίου 2010.

--- H ανακοίνωση της Μυτιληναίος

Σε συνέχεια της δημοσιότητας που προέκυψε από την αναφορά του Προέδρου της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Mediterranean Energy Summit, σχετικά με το ενδιαφέρον για τη δημιουργία υπεράκτιου σταθμού φόρτωσης-αποθήκευσης Φυσικού Αερίου σε συνεργασία με τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε., με την οποία όπως έχει γνωστοποιηθεί από τις 26/11/2009 έχει συμφωνηθεί να συνεργασθούν για την εισαγωγή και εμπορία Φυσικού Αερίου σε κάθε του μορφή (LNG, CNG, κλπ.), η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. διευκρινίζει τα εξής:

Με δεδομένο το ενδιαφέρον των δύο Ομίλων για την εισαγωγή και εμπορία Φυσικού Αερίου, έχουμε προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές για την αναζήτηση εταιρειών που δραστηριοποιούνται διεθνώς στο συγκεκριμένο κλάδο, προκειμένου να χαρτογραφήσουμε τις διαθέσιμες τεχνολογίες και δυνατότητες αναφορικά με τους τρόπους παραλαβής - εισαγωγής - εμπορίας Φυσικού Αερίου.

Είναι πρόωρο να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το ύψος μιας τέτοιας επένδυσης, καθώς εξετάζονται διαφορετικές δυνατότητες, αλλά σε κάθε περίπτωση θα προηγηθεί μελέτη των χρηματοοικονομικών μεγεθών της επένδυσης και από τις δύο εταιρείες, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και Μοτορ Οιλ, προτού ληφθεί οποιαδήποτε σχετική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. κατά πάγια τακτική προβαίνει σε ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό όταν υπάρχει κάποιο γεγονός που σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου και την ισχύουσα νομοθεσία που ορίζει τις υποχρεώσεις των εισηγμένων εταιριών απαιτείται να δημοσιευτεί.

Η παραπάνω διευκρινιστική ανακοίνωση δημοσιοποιείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το οποίο η Εταιρία παρέλαβε την 19η Μαΐου 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v