Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Προσφορά για μία μονάδα στη Βουλγαρία

Τουλάχιστον μία προσφορά για την απόκτηση μίας εκ των τριών ομάδων εταιριών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που ιδιωτικοποιεί η βουλγαρική κυβέρνηση, κατέθεσε σήμερα η ΔΕΗ. Η προθεσμία που έχει οριστεί για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών λήγει αύριο το μεσημέρι.

ΔΕΗ: Προσφορά για μία μονάδα στη Βουλγαρία
του Σταμάτη Ζησίμου

Τουλάχιστον μία προσφορά για την απόκτηση μίας εκ των τριών ομάδων εταιριών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που ιδιωτικοποιεί η βουλγαρική κυβέρνηση, κατέθεσε σήμερα η ΔΕΗ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Η σχετική προθεσμία που έχει ορίσει το βουλγαρικό Δημόσιο για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών λήγει αύριο το μεσημέρι (9/7) και στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ συγκαταλέγονται η ιταλική Enel, η γερμανική E.ON, η τσεχική CEZ και η αυστριακή ENV.

Σημειώνουμε ότι οι εταιρίες διανομής της Βουλγαρίας που ιδιωτικοποιούνται μέχρι ποσοστού 67% είναι 7 και έχουν κατανεμηθεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με τη γεωγραφική τους περιοχή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη Western Bulgaria, τη Southeastern Bulgaria και τη Northeastern Bulgaria.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει μόνο μία ομάδα εταιριών, ωστόσο έχει το δικαίωμα να καταθέσει δεσμευτική προσφορά και για τις τρεις ομάδες.



Παράγοντες της ΔΕΗ με τους οποίους επικοινώνησε το euro2day.gr αρνούνται να αποκαλύψουν εάν η Επιχείρηση κατέθεσε προσφορά και για τις τρεις ομάδες, επισημαίνοντας ότι ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και πως μια τέτοια αποκάλυψη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα του διαγωνισμού, αλλά και στη ΔΕΗ.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι οι εν λόγω επενδύσεις έχουν τα ρίσκα τους, ωστόσο με σωστή διαχείριση και αναδιάρθρωση θα έχουν ικανοποιητικές αποδόσεις.

Επίσης, εκτιμούν ότι και οι τρεις ομάδες εταιριών είναι της ίδιας δυναμικότητας, ενώ από τα συμφραζόμενα προκύπτει πως όσο πιο κοντά στην Ελλάδα βρίσκεται η εταιρία τόσο καλύτερα θα ήταν για τη ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v