Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DCI: Σχέδια τουριστικών επενδύσεων 2 δισ.ευρώ

Επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ τα προσεχή χρόνια στην Ελλάδα και ειδικότερα στον τομέα ανάπτυξης τουριστικών ακινήτων και θερέτρων σκοπεύει να πργαματοποιήσει η Dolphin Capital Investors.

DCI: Σχέδια τουριστικών επενδύσεων 2 δισ.ευρώ
Επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ τα προσεχή χρόνια στην Ελλάδα και ειδικότερα στον τομέα ανάπτυξης τουριστικών ακινήτων και θερέτρων σκοπεύει να πργαματοποιήσει η Dolphin Capital Investors.

H εταιρία, η οποία είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική αγορά του Λονδίνου (ΑΙΜ) και ελέγχεται πλειοψηφικά από τους Κύπριους επιχειρηματίες Μ.Καμπουρίδη και Θ.Αριστοδήμου, επεξεργάζεται ήδη 13 μεγάλα projects τουριστικής ανάπτυξης σε Παναμά, Δομηνικανή Δημοκρατία, Τουρκία, Κροατία, Κύπρο και Ελλάδα.

Ειδικότερα, όσον αφορά την εγχώρια αγορά, η DCI «τρέχει» 6 projects επενδύοντας 350 εκατ.ευρώ περίπου για την αγορά εκτάσεων σε Πόρτο Χέλι, Κρήτη (Σητεία, Πλάκα), Βοιωτία, Τζιά και Μαγνήσια.

Το πλεόν ώριμο σχέδιο της DCI αφορά την επένδυση στο Πόρτο Χέλι όπου σε έκταση 3.470.000 τ.μ. προβλέπεται η δημιουργία 4 ξενοδοχείων εκ των οποίων ένα θα διαχειρίζεται ο ξενοδοχειακός όμιλος Aman και ένα η επίσης διεθνής αλυσίδα resorts Chedi, η κατασκευή παραθαλάσσιων τουριστικών κατοικίων, και ένα γήπεδο γκολφ.
 
Η συγκεκριμένη επένδυση βρίσκεται ήδη σε φάση κατασκευής με ορίζοντα ολοκλήρωσης στα τέλη του 2011 και ορίζοντα λειτουργίας του οργανωμένου αυτού τουριστικού πάρκου το 2012. Ο συνολικός προυπολογισμός για το εν λόγω έργο υπολογίζεται σε 350 εκατ.ευρώ.

Παραλλήλως, η DCI έχει λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις για αντίστοιχη επένδυση στην Σητεία ενώ προωθεί τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων και περιβαλλοντικών μελετών για τις υπόλοιπες ελληνικές επενδύσεις.

Οι επικεφαλής της εταιρίας εκτιμούν ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης οργανωμένων τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα ευνοεί εν πολλοίς την οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη προώθηση επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι η εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2005 έχει αντλήσει 884 εκατ.ευρώ από την εισαγωγή της στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου και έχει επενδύσει περίπου 750 εκατ.ευρώ εξ αυτών για την αγορά 63.000 στρεμμάτων διεθνώς. Η σημερινή αξία του πάγιου ενεργητικού της ενέρχεται σε 1,9 δισ.ευρώ. Στα σχέδια αξιοποίησης περιλαμβάνεται η δημιουργία 19 ξενοδοχείων, εκ των οποίων τα 10 είναι αδειοδοτημένα, και το ένα κατασκευάζεται ήδη στο Πόρτο Χέλι, 8 γηπέδων γκόλφ, και 5 μαρινών.

Τέλος σημιεώνεται ότι η DCI από το 2007 έχει εξαγοράσει την κυπριακή Aristo Development, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κλάδο των παραθεριστικών κατοικιών στη ΝΑ Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v