Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Στα 2,1 δισ. το ανεκτέλεστο υπόλοιπο

Μέρισμα 0,20 ευρώ ενέκρινε πριν από λίγο η ετήσια Γ.Σ. των μετόχων της ΜΕΤΚΑ. Το μέρισμα μετά την παρακράτηση του φόρου 10% είναι 0,018 ευρώ. Η αποκοπή του δικαιώματος ορίστηκε στις 13/5/2010.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΜΕΤΚΑ: Στα 2,1 δισ. το ανεκτέλεστο υπόλοιπο
Μέρισμα 0,20 ευρώ ενέκρινε πριν από λίγο η ετήσια Γ.Σ. των μετόχων της Μέτκα.

Το μέρισμα μετά την παρακράτηση του φόρου 10% είναι 0,018 ευρώ. Η αποκοπή του δικαιώματος ορίστηκε στις 13/5/2010 και η διανομή θα ξεκινήσει στις 21/5/2010.

Σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργο της Μέτκα ανέρχεται σε 2,1 δισ. ευρώ, το 80% του οποίου αφορά σε έργα στο εξωτερικό.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 7 μεγάλα ενεργειακά έργα σε τέσσερις χώρες, συνολικής ισχύος 4 GW, που αντιστοιχούν κοντά στη μισή εγκατεστημένη ισχύ της Ελλάδας.

Ήδη ξεκίνησε η κατασκευή της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Κοrinthos Power, ισχύος 4,37 ΜW, στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας, που προβλέπεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία τον επόμενο χρόνο.

Επίσης, εντός του έτους αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία και η 2η μονάδα στον Άγιο Νικόλαο.

Μιλώντας στους μετόχους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γ. Μυτιληναίος επισήμανε ότι η εταιρία υπερβαίνει όχι μόνο τις προβλέψεις αλλά και τις προσδοκίες, όπως συνέβη με την ανάληψη συμβάσεων το 2009.

Από τα 6 - 7 μεγάλα έργα που επιδίωκε να συμβολαιοποιήσει η Μέτκα το 2009, τελικά μόνο ένα στη Γερμανία δεν προχώρησε, γιατί ακυρώθηκε η επένδυση από τους νέους μετόχους.

Ο κ. Μυτιληναίoς επισήμανε ότι αυτήν τη στιγμή η διεθνής αγορά παρουσιάζει κρίση και στα ενεργειακά έργα, γεγονός που το απέδωσε στη δυσκολία ανεύρεσης χρηματοδότησης και για τον λόγο αυτόν, όπως είπε, αναβάλλονται έργα.

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι φέτος οι ευκαιρίες για νέα έργα είναι λίγες, καθώς οι συνθήκες διεθνώς παρουσιάζουν αβεβαιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v