Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ζητούν παραπομπή Βουρλούμη και 3 ακόμα

Την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, με κατηγορούμενους τον πρόεδρο του ΟΤΕ, τον τέως γενικό διευθυντή τεχνολογίας και 2 μέλη του Δ.Σ.

ΟΤΕ: Ζητούν παραπομπή Βουρλούμη και 3 ακόμα
Την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παρασκευάς Αδάμης, με κατηγορούμενους τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Παναγή Βουρλούμη, τον τέως γενικό διευθυντή τεχνολογίας κ. Γεώργιο Ιωαννίδη και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Παναγιώτη Ταμπούρλο και Γεώργιο Μπήτρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας".

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι τέσσερις κατηγορούνται για απιστία από κοινού κατ’ εξακολούθηση, πράξη που είχε ως συνέπεια τη μείωση της περιουσίας του ΟΤΕ κατά 51,7 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της καταβολής υπερτιμημάτων στις εταιρίες Intracom, Siemens και ΑΝΚΟ για την τεχνική υποστήριξη των εγκατεστημένων από αυτές συστημάτων και για τις περιόδους 2003 - 2007.

Και στους τέσσερις αποδίδονται δόλος, μεθοδεύσεις αλλά και αυθαίρετη παραποίηση της εισήγησης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δικτύου και Συντήρησης, η οποία υποστήριξε ότι τα οφειλόμενα στους οίκους για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν το 2003 και το 2004 ήταν 26,5 εκατ. ευρώ αντί 40,6 εκατ. ευρώ που τους δόθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v