Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ολοκληρωμένες λύσεις ICT στη Cisco Expo 2010

Ο ΟΤΕ γνωστοποιεί ότι έλαβε μέρος στη Cisco Expo 2010, την Business-to-Business εκδήλωση της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών που πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Απριλίου 2010, με θέμα «Η δύναμη της συνεργασίας».

ΟΤΕ: Ολοκληρωμένες λύσεις ICT στη Cisco Expo 2010
Ο ΟΤΕ γνωστοποιεί ότι έλαβε μέρος στη Cisco Expo 2010, την Business-to-Business εκδήλωση της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών που πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Απριλίου 2010, με θέμα «Η δύναμη της συνεργασίας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, ο ΟΤΕ παρουσίασε τις ολοκληρωμένες ICT λύσεις που προσφέρει σε θέματα:

• συνδεσιμότητας (ΟΤΕ Business Connectivity Services),
• ασφάλειας πληροφοριών και δικτύων (Security & Firewalls),
• ασύρματης πρόσβασης (WLAN) και
• ενοποιημένων επικοινωνιών (Unified Communications)
ενισχύοντας στην πράξη τη δύναμη της συνεργασίας τόσο μέσα σε μία εταιρεία, όσο και μεταξύ διαφορετικών εταιρειών.

Ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών ΟΤΕ, Δρ. Ηλίας Δρακόπουλος, στην κεντρική ομιλία του με θέμα «Technology Investment & Innovation through the economic downturn», τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι βασικές τεχνολογικές δυνατότητες που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την υποστήριξη των απαιτήσεων της νέας ψηφιακής οικονομίας είναι η χαμηλού κόστους ευρυζωνική πρόσβαση και διασύνδεση και η ευρεία αποδοχή των open standards. Υπό αυτήν την έννοια τα δίκτυα αποτελούν την καθοριστική τεχνολογία της εποχής μας. Η συμβολή του ΟΤΕ στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας είναι καθοριστική».

Ο Δρ. Ηλ. Δρακόπουλος αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογία για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των εταιρειών σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Η οικονομική κρίση αναδεικνύει τη μείωση του λειτουργικού κόστους ως βασική προτεραιότητα των επιχειρήσεων και επιταχύνει τον ρυθμό αποδοχής υπηρεσιών, όπως managed, outsourcing & cloud computing services.
 
Οι υπηρεσίες cloud computing αφορούν σε μία τεχνολογική κατάσταση, η οποία θα επηρεάσει καταλυτικά το σύγχρονο επιχειρείν και θα μετασχηματίσει τους μηχανισμούς παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, αλλά και τις ίδιες τις υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα μοντέλο απλής, on-demand δικτυακής πρόσβασης σε ένα σύνολο παραμετροποιήσιμων δικτυακών και υπολογιστικών πόρων και υπηρεσιών (π.χ. δίκτυα, servers, storage, εφαρμογές), όπου οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τις υπηρεσίες βάσει των αναγκών τους με αποτέλεσμα, να εστιάζονται στο core business τους και να μειώνουν το λειτουργικό τους κόστος. Οι προσδοκίες από το cloud computing είναι πολύ υψηλές, βρίσκονται όμως ακόμα σε αρχικό στάδιο ωρίμανσης της τεχνολογίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v