Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΠΡΟ: Aγορά τμήματος ακινήτου έναντι 1,2 εκατ. €

Η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ανακοινώνει ότι προχώρησε στην αγορά τμήματος του ακινήτου που βρίσκεται επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 7, στην Αθήνα, έναντι 1,2 εκατ. ευρώ.

ΕΥΠΡΟ: Aγορά τμήματος ακινήτου έναντι 1,2 εκατ. €
Η Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ανακοινώνει ότι προχώρησε στην αγορά τμήματος του ακινήτου που βρίσκεται επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 7, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέκτησε ισόγειο πλέον χώρων βοηθητικής χρήσης συνολικής επιφάνειας 385 τμ και 36 θέσεις στάθμευσης σε τρία υπόγεια επίπεδα. Το τίμημα της αγοράς ανήλθε σε 1,2 εκ ευρώ (απόδοση 10,4%).

Σύμφωνα με εκτίμηση που διενήργησε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ) η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 1,3 εκ ευρώ.

Σημειώνεται, ότι έπειτα και από την αγορά των παραπάνω χώρων, το σύνολο του ακινήτου ανήκει στην Eurobank Properties, καθώς ήδη από τον Φεβρουάριο του 2009 η Εταιρεία είχε προβεί στην αγορά των γραφειακών χώρων της ανωδομής.

Οπως επισημαίνεται, οι θέσεις στάθμευσης θα αποτελέσουν σημαντική συμπληρωματική παροχή στους διαθέσιμους γραφειακούς χώρους, ενώ ο ισόγειος χώρος είναι μισθωμένος από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εξυπηρέτηση στεγαστικών αναγκών της Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.


Σημειώνεται, ότι το ΔΣ της εταιρίας στην από 6/8/07 έκθεσή του ανέφερε ότι οι επενδύσεις στις οποίες θα προχωρήσει η Εταιρεία με χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με τις αποφάσεις των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της 3ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 15ης Οκτωβρίου 2007, δεν έχουν ακόμη πλήρως προσδιορισθεί αναφορικά με συγκεκριμένα ακίνητα.

Ωστόσο η στρατηγική της Εταιρείας για την επένδυση των αντληθέντων εσόδων, όπως αυτή περιγράφηκε στην ανωτέρω έκθεση, παραμένει ως εξής:

«Η Εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει τα αντληθέντα έσοδα για την απόκτηση υψηλής εμπορικότητας χώρων γραφείων και καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε τοποθεσίες υψηλής ή εν δυνάμει υψηλής εμπορικότητας και προβολής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με σκοπό να τα εκμισθώσει σε εταιρικούς μισθωτές υψηλού προφίλ, σύμφωνα με τη στρατηγική επενδύσεών της και σε συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία. Στην ως άνω αναφερόμενη έκθεση, το Δ.Σ. της Εταιρείας δεσμεύτηκε για την παροχή των απαιτούμενων (κατ' άρθρο 4.1.4.1.2. του Κανονισμού Λειτουργίας Χ.Α.) πληροφοριών κατά το χρόνο πραγματοποίησης των επενδύσεων καθώς και για την τήρηση όλων των κανονιστικών υποχρεώσεων της Εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v