Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Υποβαθμίζει εννέα ελληνικές τράπεζες

Σε υποβάθμιση αξιολογήσεων για εννέα ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Moody's, διατηρώντας τις συστάσεις υπό αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση, λόγω των επιδεινούμενων οικονομικών προοπτικών της Ελλάδας.

Moody΄s: Υποβαθμίζει εννέα ελληνικές τράπεζες
Σε υποβάθμιση αξιολογήσεων για εννέα ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Moody's, διατηρώντας τις συστάσεις υπό αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση, λόγω των επιδεινούμενων οικονομικών προοπτικών της Ελλάδας. 

Ειδικότερα, προχώρησε σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων οικονομικής ισχύος (financial strength), καθώς και τις αξιολογήσεις καταθέσεων και χορηγήσεων των Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εμπορική Τράπεζα, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Γενική Τράπεζα, Marfin Egnatia Bank και Attica Bank.

Όπως αναφέρει, οι έντονοι οικονομικοί περιορισμοί που αντιμετωπίζει η Ελλάδα επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος χρειάζεται περαιτέρω στήριξη.

"Οι ολοένα και δυσκολότερες οικονομικές συνθήκες δείχνουν ότι αναμένεται ισχνή επιχειρηματική ανάπτυξη, αυξημένα προβλήματα με την ποιότητα των χορηγήσεων και συνεχιζόμενες πιέσεις στα περιθώρια.

Με βάση τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, η Moody's περιμένει ότι οτο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αντιμετωπίσει αυξημένες προκλήσεις". 

Παράλληλα, εκτιμά ότι η ανοδική τάση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που ξεκίνησε το 2008,  θα συνεχιστεί τόσο το 2010 όσο και το 2011

Η Μoody's προχώρησε και σε υποβάθμιση συστάσεων για ομόλογα με κάλυψη από χαρτοφυλάκια στεγαστικών δανείων των Alpha Bank και Eurobank.

Οι τίτλοι της Alpha υποβαθμίζονται σε Α2 και αυτοί της Eurobank σε Α3 ενώ τίθενται υπό αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v