ΟΛΠ: Αμεση απομάκρυνση των ανενεργών πλοίων

Από τον ΟΛΠ ανακοινώνεται όυιο αποφασίσθηκε η άμεση απομάκρυνση μέχρι τις 10 Μαΐου 2010 όλων των ανενεργών πλοίων, που βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά.

ΟΛΠ: Αμεση απομάκρυνση των ανενεργών πλοίων
Με σειρά Εξώδικων Προσκλήσεων του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ κ. Γιώργου Ανωμερίτη και αφού εξαντλήθηκαν όλες οι διαβουλεύσεις και διαδικασίες, αποφασίσθηκε η άμεση απομάκρυνση μέχρι τις 10 Μαΐου 2010 όλων των ανενεργών πλοίων, που βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά.

Οι προσκλήσεις απομάκρυνσης εκδόθηκαν μετά τη γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής (άρθρο 9, παρ. 7, Ν. 2881/2001) βάσει της οποίας τα συγκεκριμένα πλοία «δημιουργούν κίνδυνο στη ναυσιπλοΐα και απειλούν να προσβάλλουν το περιβάλλον» σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 2881/2001.

Μετά την πάροδο άπρακτης της πιο πάνω προθεσμίας τα πλοία θα αναλάβει να τα απομακρύνει ο ΟΛΠ με ευθύνη και δαπάνη της ναυτιλιακής εταιρίας εκάστου πλοίου, στην οποία θα καταλογισθεί σύμφωνα με τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων και του Ν. 2881/2001.

Τα ανενεργά και επικίνδυνα πλοία είναι: Tζετ Φέρρυ Ένα, Μιλένα, Δημητρούλα, Νταλιάνα, Ανθή-Μαρίνα, Ροδάνθη, Ρομίλντα, Μαρίνα, Παναγία Αγιάσου, Μακεδονία.

Τα πιο πάνω πλοία θα μεταφερθούν σε ασφαλή αγκυροβόλιο και θα συνεχίσουν να φυλάσσονται μέχρι την εκποίησή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v