Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Νέος γενικός διευθυντής ανθρώπινων πόρων

Η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοινώνει την ανάθεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της Εταιρείας, στον κ. Γεώργιο Τριανταφύλλη, από 28 Απριλίου 2010.

ΔΕΗ:  Νέος γενικός διευθυντής ανθρώπινων πόρων
Η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοινώνει την ανάθεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της Εταιρείας, στον κ. Γεώργιο Τριανταφύλλη, από 28 Απριλίου 2010.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γεώργιος Τριανταφύλλης έχει εργαστεί στη ΔΕΗ συνολικά 29 χρόνια, έχοντας αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες σε θέματα διοίκησης και ανάπτυξης ενεργειακών έργων και μεγάλων δραστηριοτήτων της Επιχείρησης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γ. Τριανταφύλλης έχει διατελέσει Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Υδροηλεκτρικών Έργων (ΔΑΥΕ) από το 2001 έως και το 2007, ανώτερο στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής μέχρι και τις 13.1.2010, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Γραφείου Διοικήσεως.

Επίσης, παράλληλα με τα διοικητικά καθήκοντά του στη μητρική εταιρεία, έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ - θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ - και Πρόεδρος Δ.Σ. σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Οπως επισημαίνεται, ο κ. Γ. Τριανταφύλλης είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές Project Management στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης.

Σχετικά με την επιλογή του νέου Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η ΔΕΗ, για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με επιτυχία και στο νέο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της ενέργειας, θα πρέπει να υλοποιήσει ένα μεγάλο Επενδυτικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο, να εκσυγχρονίσει τις δομές της και να αναβαθμίσει τις μεθόδους εργασίας και τις διαδικασίες λήψης διοικητικών αποφάσεων.

Ο νέος Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης αναλαμβάνει το δύσκολο έργο του σχεδιασμού και της υλοποίησης σύγχρονων συστημάτων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και οργάνωσης, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση του περιβάλλοντος εργασίας και τη διασφάλιση άριστων εργασιακών σχέσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v