Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Μείωση 9% στα κέρδη α΄τριμήνου

Μείωση κατά 9% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων της Τράπεζας Πειραιώς στο α΄τρίμηνο του 2002, στοιχείο που αποδίδεται στη μείωση των εσόδων από τίτλους. Σε ενοποιημένη βάση τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 1,7%.

Πειραιώς: Μείωση  9% στα κέρδη  α΄τριμήνου
Στα 38,4 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα προ φόρων κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο πρώτο τρίμηνο του 2002, παρουσιάζοντας μείωση κατά 9% σε σχέση με τον αντίστοιχο διάστημα.

Σε επίπεδο ομίλου τα προ φόρων κέρδη έφθασαν στα 30,7 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι μειωμένα κατά 1,7% πάντα σε σχέση με το περσινό πρώτο τρίμηνο. Τα κέρδη προ φόρων τα αναλογούντα στους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς, διαμορφώθηκαν σε 27,3 εκατ. ευρώ, από 29,4 εκατ. ευρώ πέρσι, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 7,1%.

Ανοδικά κινήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου Πειραιώς τα οποία διαμορφώθηκαν σε 76,7 εκατ. ευρώ έναντι 57,1 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2001, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 34%.

Οι καταθέσεις και τα ρέπος διαμορφώθηκαν σε 9,6 δισ. ευρώ και αυξήθηκαν κατά 10% ενώ οι χορηγήσεις έφθασαν στα 6,4 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 20%.

Από τη διοίκηση του ομίλου διευκρινίσθηκε ότι τα παραπάνω στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2002 δεν περιλαμβάνουν τα στοιχεία του ομίλου ΕΤΒΑ, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς και τα οποία, όπως σημειώνεται βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου και θα ανακοινωθούν επισήμως στο τέλος Μαΐου με τη δημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων.

Τέλος, σε ότι αφορά στη μείωση των προ φόρων κερδών, που σημειώθηκαν σε επίπεδο τράπεζας, αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των εσόδων από τίτλους ( μερίσματα), τα οποία διαμορφώθηκαν σε 23 εκατ. ευρώ έναντι 27 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v