Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχώρησε ο Μ. Κόκκινος από την Εθνική Κύπρου

Την παραίτηση του από τη θέση του CEO της Εθνικής Κύπρου υπέβαλε ο Μιχάλης Κόκκινος, μετά από τριετή θητεία στην τράπεζα. Ο κ. Κόκκινος ανακοίνωσε χθες την αποχώρηση του ενόψει της λήξης της θητείας του.

Αποχώρησε ο Μ. Κόκκινος από την Εθνική Κύπρου
Την παραίτηση του από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εθνικής Κύπρου υπέβαλε ο Μιχάλης Κόκκινος, μετά από τριετή θητεία στην τράπεζα. Ο κ. Κόκκινος ανακοίνωσε χθες την αποχώρηση του ενόψει και της λήξης της θητείας του, σύμφωνα με το κυπριακό site Stockwatch.

Η παραίτηση του κ. Κόκκινου τίθεται σε ισχύ από τις 30 του τρέχοντος μηνός.

Σε εγκύκλιο που ήδη απέστειλε προς το προσωπικό της τράπεζας, ο κ. Κόκκινος κάνει αναφορά στο έργο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα υπό τη νέα διοίκηση, με τη συνεργασία όλου του προσωπικού.

Μιλώντας στη StockWatch, o κ. Κόκκινος ανέφερε ότι ενόψει και της λήξης της σύμβασης εργοδότησης του στις 30 Ιουνίου 2010, «θεώρησα σκόπιμο να επισπεύσω την αποχώρηση μου για να διευκολυνθεί η λειτουργία της τράπεζας».

Αναφερόμενος στην τριετή άσκηση των καθηκόντων του, ο κ. Κόκκινος σημείωσε ότι «μέσα από τις γνωστές δυσκολίες και αντιξοότητες καταφέραμε με μια συλλογική προσπάθεια να οδηγήσουμε την τράπεζα σε μια πορεία ανάπτυξης».

Η παρουσία του κ. Κόκκινου στο πηδάλιο της Εθνικής Τράπεζας συνδέθηκε με τις διενέξεις και αντιδικίες με τη συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων ΕΤΥΚ για την απόσπαση εργαζομένων από την Ελλάδα για να στελεχώσουν την εγχώρια θυγατρική. Η κόντρα με την ΕΤΥΚ είχε ως αποτέλεσμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην τράπεζα για 33 περίπου μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέλος Φεβρουαρίου 2010 ανακοινώθηκε και η αποχώρηση του τότε αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Πέτρου Φρονίστα, μετά από πενταετή θητεία στην τράπεζα. Ο κ. Φρονίστας ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην θυγατρική εταιρία του Ομίλου, Εθνική Leasing.

Στην θέση του, ως αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, τοποθετήθηκε ο κ. Νίκος Μπέης, που σύμφωνα με στελέχη της Τράπεζας, αναμένεται να διαδεχθεί τον κ. Κόκκινο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v