Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

cosmoONE: Βελτίωση μεγεθών το 2003

Αύξηση 29,4% στις πωλήσεις της παρουσίασε το 2003 η εταιρία cosmoONE, σε σχέση με το 2002, φτάνοντας τα 1,8 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα εμφάνισαν βελτίωση 32,9%. Απολογισμός του 2003.

cosmoONE: Βελτίωση μεγεθών το 2003
Αύξηση 29,4% στις πωλήσεις της παρουσίασε το 2003 η εταιρία cosmoONE, σε σχέση με το 2002, φτάνοντας τα 1,8 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα εμφάνισαν βελτίωση 32,9%.

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της cosmoONE, τα έσοδα από δημοπρασίες διπλασιάστηκαν, ενώ το κόστος πωλήσεων μειώθηκε κατά 14,6% και τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 9,6%. Ταυτόχρονα, παρατηρείται βελτίωση σε EBITDA κατά 82,2% και βελτίωση σε EBITDA Margin σε -7,2% από -54,3%.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση της εταιρίας, επισημαίνεται πως εντός του 2003, η εταιρία εμφάνισε τις παρακάτω νέες δραστηριότητες:

* Συμμετείχε στο διαγωνισμό για το Κέντρο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, σε κοινοπραξία με τον ΟΤΕ, την ΟΤΕnet και την Temagon. Ο διαγωνισμός συνολικού προϋπολογισμού 288.136 ευρώ, κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία ΟΤΕ.

* Συμμετείχε στο διαγωνισμό για το Κέντρο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε κοινοπραξία με την LogicDIS, την ΟΤΕnet και την Temagon. Ο διαγωνισμός συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, κατέδειξε την κοινοπραξία πρώτη στην τεχνική αξιολόγηση και αναμένεται το τελικό αποτέλεσμα της κατακύρωσης.

* Ξεκίνησε πιλοτικά τις εφαρμογές Β2ΒSmartBuy & B2BCollaborate ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

* Δημιούργησε το πακέτο υπηρεσιών Β2ΒX-tra Value, που διατίθεται από κοινού με τις εταιρίες του Ομίλου, OTEnet και infOTE.

* Ανέπτυξε νέες εφαρμογές Buying Intelligence/Spend Management βασισμένες στο λογισμικό παραγωγής και διαχείρισης στατιστικών αναφορών της εταιρίας COGNOS.

* Διοργάνωσε τις πρώτες δύο δημοπρασίες Ακινήτων από κοινού με την ALPHA Αστικά Ακίνητα, θυγατρική του Ομίλου της Alpha Bank.

* Σχεδίασε και εκτέλεσε 20 πιλοτικές δημοπρασίες για εργολαβίες που αφορούσαν έργα του ΟΤΕ.

Παράλληλα, συνέχισε την εστιασμένη στρατηγική της για προώθηση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών και προμηθειών και τη διάδοση του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην ελληνική αγορά, συμμετέχοντας ενεργά σε παρουσιάσεις, συνέδρια και εκθέσεις στη χώρα μας.

Σημειώνεται, πως σήμερα, στους ηλεκτρονικούς καταλόγους της εταιρίας, βρίσκονται ταξινομημένα άνω των 50.000 διαφορετικών ειδών και υπηρεσιών σε 640 διαφορετικές κατηγορίες, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο κατηγοριοποίησης UNSPSC.

Επιπρόσθετα, το 2003 η cosmoONE αγόρασε από την Commerce One τον πηγαίο κώδικα (source code) για όλες τις εφαρμογές της, με στόχο την αυτόνομη υποστήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη των εφαρμογών.

Με γνώμονα το στόχο για διατήρηση της εταιρίας στην πρώτη θέση του κλάδου παροχής υπηρεσιών διεπιχειρησιακού Ηλεκτρονικού Εμπορίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της cosmoONE προέβη σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Έτσι, τονίζεται, πως το μετοχικό κεφάλαιο της cosmoONE Market Site S.A., αυξήθηκε κατά 3,045 εκατ. ευρώ, και μετά την αύξηση ανέρχεται στα 5.391.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v