Δημοπράτηση έργου από τον ΟΛΠ ύψους 7,5 εκατ.

To Δ.Σ. του ΟΛΠ ενέκρινε τη δημοπράτηση ενός ακόμα έργου του επενδυτικού του προγράμματος προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων περιοχής Αγ.Νικολάου».

Δημοπράτηση έργου από τον ΟΛΠ ύψους 7,5 εκατ.
To Δ.Σ. του ΟΛΠ ενέκρινε τη δημοπράτηση ενός ακόμα έργου του επενδυτικού του προγράμματος προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων περιοχής Αγ.Νικολάου», του οποίου η διακήρυξη δημοπρασίας κατασκευής και ο ορισμός επιτροπής διαγωνισμού υπογράφτηκαν ήδη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γιώργο Ανωμερίτη.

Βάσει του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ, για τις ενδιάμεσες ανάγκες του τομέα κρουαζιέρας και μέχρι την κατασκευή της νότιας επέκτασης του λιμένα κρουαζιέρας, απαιτείται η κατασκευή μιας ακόμα θέσης εντός του Κεντρικού Λιμένα για πρόσδεση μεγάλου κρουαζιερόπλοιου.

Με το νέο κρηπιδότοιχο 281μ., βάθους 11.50 και διαθέσιμου χερσαίου χώρου 8.432 τ.μ. θα εξυπηρετείται ένα ακόμα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο σε θέση η οποία σήμερα ήταν σχεδόν ανενεργή.

Το έργο θα αρχίσει να κατασκευάζεται τον Οκτώβριο 2010 και θα παραδοθεί εντός 7 μηνών (Απρίλιο 2011).

Η διακήρυξη του διαγωνισμού προβλέπει τη διενέργεια του με το σύστημα ανοιχτής διαδικασίας μεταξύ εργοληπτικών εταιρειών κρατών μελών του ΕΟΧ με σφραγισμένες προσφορές βάσει της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.

Ως έργο προϋπολογισμού άνω του 1,5 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί από 7μελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από τέσσερις (4) τεχνικούς του ΟΛΠ, έναν (1) εκπρόσωπο της ΤΕΔΚΝΑ, έναν (1) εκπρόσωπο του ΤΕΕ και έναν (1) εκπρόσωπο των εργοληπτικών οργανώσεων.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης «ένα ακόμα σημαντικό έργο του προγράμματος μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Έτσι για την καλοκαιρινή περίοδο του 2011, ο τομέας κρουαζιέρας θα ενισχυθεί με μια ακόμα νέα θέση εξυπηρέτησης μεγάλου πλοίου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v