Συνάντηση Ανωμερίτη με εκπροσώπους της R.C.C.

Με τον Αντιπρόεδρο της Royal Caribbean Cruises κ. John P.Fox συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος και CEO του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτης, προκειμένου να συνεξετάσουν τα θέματα ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Συνάντηση Ανωμερίτη με εκπροσώπους της R.C.C.
Με τον Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για την Ευρώπη της Royal Caribbean Cruises κ. John P.Fox και τους συνεργάτες του συναντήθηκαν σήμερα στον ΟΛΠ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νίκος Μουστάκης και επιτελικά στελέχη του ΟΛΠ, προκειμένου να συνεξετάσουν τα θέματα ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης παρουσίασε στους εκπροσώπους της R.C.C. το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ στον χώρο εξυπηρέτησης επιβατών και πλοίων κρουαζιέρας και τους κάλεσε συμβουλευτικά και ενεργητικά στη συμμετοχή τους σ’ αυτό.

Στόχος του ΟΛΠ είναι να μετατραπεί ο Πειραιάς σε κύριο κέντρο κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου (hub), γι’ αυτό και το σημαντικότερο έργο του επενδυτικού του προγράμματος είναι η επέκταση του νότιου κύριου λιμένα για τα νέα και μεγάλου πλέον μήκους κρουαζιερόπλοια, ύψους 230εκ. ευρώ.

Ο ΟΛΠ μαζί με τα επίγεια έργα υποδοχής ( 3 νέοι τερματικοί σταθμοί, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, θεματικό πάρκο για τη ναυτιλία και τον Πειραιά, ξενοδοχείο 5*, monorail, Πολιτιστική Ακτή κλπ.) θα καταστεί ένα υπερσύγχρονο λιμάνι κρουαζιέρας, αποφέροντας τεράστια οικονομικά οφέλη στον Πειραιά, τον ΟΛΠ και την χώρα, δεδομένου ότι στο τέλος του επενδυτικού προγράμματος ο αναμενόμενος αριθμός αφιξοαναχωρήσεων θα ανέλθει σε 4,5 εκ. επιβάτες κρουαζιέρας.

Η R.C.C. η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία παροχής υπηρεσιών κρουαζιέρας (38 πλοία, 500 λιμάνια, 84.000 κλίνες) αποδέχθηκε την πρόταση ουσιαστικής συνεργασίας, οι δύο δε πλευρές σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα καταστρώσουν σχέδιο συνεργασίας για την κοινή συμμετοχή και εξυπηρέτηση των στόχων της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v