Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FG Europe: Ελπίδες σε εξαγωγές το 2010

Σταθερές πωλήσεις -αντίστοιχες του 2009- εμφανίζει στο α’ τρίμηνο του 2010, ο τομέας καταναλωτικών ειδών του ομίλου FG Europe, η διοίκηση του οποίου εκτιμά ότι οι εξαγωγές σε Ιταλία και Τουρκία θα εξισορροπήσουν τις πιέσεις.

FG Europe: Ελπίδες σε εξαγωγές το 2010
Σταθερές πωλήσεις -αντίστοιχες του 2009- εμφανίζει στο α’ τρίμηνο του 2010, ο τομέας καταναλωτικών ειδών του ομίλου FG Europe, η διοίκηση του οποίου εκτιμά ότι οι εξαγωγές σε Ιταλία και Τουρκία θα εξισορροπήσουν τις πιέσεις που δέχεται η εγχώρια αγορά στον κλάδο του κλιματισμού και των ηλεκτρικών.

Παρόλα αυτά η εταιρία δεν διατυπώνει πρόβλεψη για την εξέλιξη των μεγεθών της στη χρήση του 2010, δεδομένης της αβεβαιότητας και των ευμετάβλητων συνθηκών.

Αντιθέτως στον τομέα της ενέργειας όπου δραστηριοποιείται μέσω της μικτής θυγατρικής RF Energy αναμένει έσοδα της τάξης των 4 εκατ.ευρώ, ποσό που δεν περιλαμβάνει πιθανές εξαγορές ή νέες προσθήκες στο ενεργειακό δυναμικό της εν λόγω εταιρίας.

Οσον αφορά στις επενδύσεις στην ενέργεια, η διοίκηση της εισηγμένης δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει η καταρχήν συμφωνία για την εξαγορά αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 42 MW, υπόθεση που εκκρεμμεί από τις αρχές του 2009, και σημειώνει ότι πρόκειται να προβάλει οικονομική αξίωση για δαπάνες που κατέβαλε για το συγκεκριμένο πάρκο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το ύψος της ζημιάς που καταγράφει ή της απαίτησης που σχηματίζει.

Πέραν αυτής της υπόθεσης, η RF Energy προχωρά σε επένδυση ύψους 50 εκατ.ευρώ για την κατασκευή αιολικού πάρκου 33 MW στην Αργολίδα, το οποίο ενδεχομένως τεθεί σε παραγωγική λειτουργία έως τα τέλη του 2010.

Παραλλήλως διεκδικεί την απεμπλοκή της σχεδιαζόμενης επένδυσης 387 MW στη Νότια Εύβοια αλλά και την προώθηση επένδυσης ύψους 1,85 δισ.ευρώ για τη δημιουργία θαλάσσιου αιολικού πάρκου 500 MW στη Λήμνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v