Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Δύο σενάρια για την τύχη του 7% της ΔΕΚΑ

Δύο είναι τελικά τα σενάρια που εξετάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, σχετικά με την τύχη του 7% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΚΑ.

Εθνική: Δύο σενάρια για την τύχη του 7% της ΔΕΚΑ
του Γιώργου Μαντέλα

Δύο είναι τελικά τα σενάρια που εξετάζονται σχετικά με την τύχη του 7% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, εκτός από το γνωστό, που υποστηρίζει ότι θα ”πάρει” το δρόμο του placement και θα καταλήξει σε ξένους θεσμικούς, όπως είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπάρχει και το ”άγνωστο” που υποστηρίζει την επαναγορά του από την ίδια την τράπεζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εθνική πρότεινε να αγοράσει αυτό το ποσοστό, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη ρευστότητα του δημοσίου και εξισορροπώντας από την άλλη την κεφαλαιακή της βάση, που ούτως ή άλλως είναι αυξημένη.

Εφόσον πάντως επιλεγεί το δεύτερο σενάριο, τότε θα χρειασθεί νομοθετική ρύθμιση, κατά το πρότυπο ανάλογης που είχε γίνει το 2000, όταν η διοίκηση Καρατζά είχε αγοράσει τα μετατρέψιμα ομόλογα που έιχαν εκδοθεί επί Βρανόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v