Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Φυσικό αέριο-εξόρυξη οι στόχοι

Η ενίσχυση του ρόλου των Ελληνικών Πετρελαίων στον τομέα του φυσικού αερίου αλλά και στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, καθώς και η αύξηση της αποδοτικότητας των κεφαλαίων αποτελεί τους βασικούς στόχους της νέας διοίκησης του ομίλου στο επόμενο διάστημα.

ΕΛΠΕ: Φυσικό αέριο-εξόρυξη οι στόχοι
του Σταμάτη Ζησίμου

Η ενίσχυση του ρόλου των ΕΛΠΕ στον τομέα του φυσικού αερίου, αλλά και στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, αποτελούν βασικούς στόχους της νέας διοίκησης του ομίλου για το επόμενο διάστημα.

Αυτά προκύπτουν από τη σημερινή συνάντηση του προέδρου κ. Τίμου Χριστοδούλου και του νέου διευθύνοντος συμβούλου, κ. Παναγιώτη Καβουλάκου, με τους δημοσιογράφους.

Ο Τίμος Χριστοδούλου, επισήμανε ότι τα ΕΛΠΕ θα διαδραματίζουν ενεργότερο ρόλο στο φυσικό αέριο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ στο θέμα του upstream, εκτιμά ότι ο όμιλος θα πρέπει να συμπράξει με μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι προσεχώς ξεκινάει ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με το δημόσιο της ΠΓΔΜ, για την εξεύρεση φιλικής λύσης στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την επένδυση στην ΟΚΤΑ.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος (αύριο αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του), σημείωσε ότι στους στόχους του είναι η βελτίωση της λειτουργίας της επιχείρησης, ο επαναπροσδιορισμός του επενδυτικού προγράμματος στο εξωτερικό, ώστε η αποδοτικότητα των επενδύσεων αυτών να είναι ικανοποιητική αλλά και να προσδίδει στον όμιλο τα στοιχεία της επικράτησής του στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και η αύξηση της απόδοσης κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v