Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Μέρισμα 0,013 ευρώ για το 2003

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,013 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2003 ενέκρινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας MLS Πληροφορική. Ο βασικός μέτοχος, κ. Ιωάννης Καματάκης, διατηρεί ποσοστό άνω του 70% του μετοχικού κεφαλαίου.

MLS: Μέρισμα 0,013 ευρώ για το 2003
Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,013 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2003 ενέκρινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας υψηλής τεχνολογίας MLS Πληροφορική ΑΕ που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρίας (17ης Νοεμβρίου 79) στη Θεσσαλονίκη.

Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2004. Από την Παρασκευή 2 Ιουλίου, οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ιωάννης Καματάκης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία της εταιρίας για την χρήση 2003. Συγκεκριμένα για το 2003 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 3,89 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14%, τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,85 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 10% και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,65 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,3 %.

Η εταιρία έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό ενώ το ποσοστό καθαρώ ν κερδών επί του κύκλου εργασιών διαμορφώθηκε στο 47%. Ο βασικός μέτοχος, κ. Ιωάννης Καματάκης, διατηρεί ποσοστό άνω του 70% του μετοχικού κεφαλαίου.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι η MLS αναμένει σημαντικές αυξήσεις στην κερδοφορία και στις πωλήσεις της για τη χρήση του 2004, γεγονός που αποδίδεται εν πολλοίς στην θετική αποδοχή των προϊόντων πλοήγησης της εταιρίας (MLS Navigator) καθώς και στην διεύρυνση της γκάμας των υπηρεσιών της με νέες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας. Ήδη διαφαίνεται η θετική πορεία της εταιρείας για το 2004 από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, από τα οποία προκύπτει αύξηση κατά 35% του κύκλου εργασιών και αύξηση κατά 10% στα καθαρά κέρδη προ φόρων.

O κ. Ι. Καματάκης αναφέρθηκε στις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποίησε η εταιρία σε έρευνα και ανάπτυξη κυρίως στους τομείς της Πλοήγησης (MLS Navigator), της Αυτόματης Μετάφρασης (Retail, Επαγγελματική Έκδοση) της Αναγνώρισης Φωνής και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εντός του έτους αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις για νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τόσο για τελικούς χρήστες (B2C) όσο και για επιχειρήσεις (B2B). Επίσης, στον τομέα της Πλοήγησης η εταιρία σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά σειρά νέων μ οντέλων του MLS Navigator και να καλύψει γεωγραφικά το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας. Παράλληλα η εταιρία συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία σημαντικά έργα, καθώς επίσης έργα και από το Γ ΚΠΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v