Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς:Αύξηση θέσεων σε ΕΛΕΧA - ΠΕΙΛΗ (update 2)

Ολοκληρώθηκε το placement 1,239 εκατ. ιδίων μετοχών (0,627%) της Τράπεζας Πειραιώς στην τιμή των 9,36 ευρώ, με αγοραστή, κατά τις πληροφορίες του euro2day.gr, ξένο ”δραστήριο” fund. Εξάλλου, ολοκληρώθηκε και η μεταβίβαση του 10% της ΕΛΕΧΑ και του 7,04% της Πειραιώς Leasing προς την ίδια τράπεζα.

Πειραιώς:Αύξηση θέσεων σε ΕΛΕΧA - ΠΕΙΛΗ (update 2)
Ολοκληρώθηκε το placement 1,239 εκατ. ιδίων μετοχών (0,627%) της Τράπεζας Πειραιώς στην τιμή των 9,36 ευρώ. Αγοραστής είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, ξένο fund με έντονη δραστηριότητα στην ελληνική αγορά.

Κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας, μιλώντας στο euro2day.gr, έκανε γνωστό ότι μετά από αυτή την κίνηση το ποσοστό των ιδίων μετοχών που έχει στο χαρτοφυλάκιο της η Πειραιώς είναι μηδενικό.

”Κατά αυτόν τον τρόπο δείχνουμε ότι δεν επιθυμούμε να κάνουμε καμία κίνηση αλλοίωσης των πραγμάτων σχετικά με την μετοχή μας, ενώ τα κεφάλαια τα οποία αντλήθηκαν από αυτή την κίνηση, θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Πειραιώς”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 10% της ΕΛΕΧΑ στην Τράπεζα Πειραιώς. Συγκεκριμένα, στις 11.05 ”πέρασε” πακέτο 15.389.000, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 9,952% του μετοχικού κεφαλαίου, στην τιμή των 2,46 ευρώ. Πλέον το ποσοστό της Πειραιώς στην Ελληνική Επενδυτική διαμορφώνεται στο 47,70%.

Σύμφωνα με πηγές από την Πειραιώς, η Τράπεζα αποφάσισε να ενισχύσει τη θέση της στην ΕΛΕΧΑ, κρίθηκε ότι ήταν πολύ χαμηλή και έπρεπε να αυξηθεί έτσι ώστε να αποκτηθεί και ο έλεγχος της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΕΧΑ προέρχεται από τον όμιλο της ΕΤΒΑ, η οποία και είχε ρευστοποιήσει στο παρελθόν ένα μεγάλο κομμάτι των μετοχών της εταιρίας. Και η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στρατηγικής αναδιάρθρωσης του ομίλου που υλοποιείται.

Αμφότερα τα πακέτα πραγματοποιήθηκαν μέσω της Π&Κ Χρηματιστηριακής.

Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς αύξησε τη συμμετoχή της στην Πειραιώς Leasing με την απόκτηση πακέτου 1.707.606 μετοχών (7,04% του μετοχικού κεφαλαίου) στην τιμή ων 7,25 ευρώ ανά μετοχή. Πλέον η Τρ. Πειραιώς κατέχει ποσοστό 68,16% της Πειραιώς Leasing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v