Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Σε τέσσερις άξονες η ανάπτυξη το 2010

Τους στόχους της προστασίας του μονοπωλίου, της διεύρυνσης των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του οργανισμού έχει θέσει ως προτεραιότητες για το 2010 η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ.

ΟΠΑΠ: Σε τέσσερις άξονες η ανάπτυξη το 2010
Τους στόχους της προστασίας του μονοπωλίου, της διεύρυνσης των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του οργανισμού έχει θέσει ως προτεραιότητες για το 2010 η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ.

Η ανάπτυξη της εταιρίας θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες:

α) Τη διαρκή παρουσία του ομίλου έτσι ώστε να ενδυναμωθεί το μονοπώλιο στην Ελλάδα, κρίνοντας ως θετικές τις τελευταίες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

β) Την ουσιαστική συνδρομή για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού.

γ) Την προετοιμασία για τη διεκδίκηση νέων παιχνιδιών στην Ελλάδα, όπως το Ξυστό και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ελεγχόμενου κέρδους.

Σε περίπτωση που επιτραπεί από την ελληνική κυβέρνηση, τότε ο ΟΠΑΠ θα διεκδικήσει να δραστηριοποιηθεί και στον χώρο του Διαδικτύου.

δ) Τη διάθεση των διαφημιστικών κονδυλίων με αποδοτικότερο τρόπο, τον εμπλουτισμό των παιχνιδιών Πάμε Στοίχημα και ΚΙΝΟ, την αναβάθμιση υπηρεσιών προς πράκτορες, την εισαγωγή στο Στοίχημα Live, ίσως και πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, την αναβάθμιση της λειτουργίας και της εικόνας των πρακτορείων κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση στο εξωτερικό, αυτή θα στοχευτεί μόνο εκεί όπου ο οργανισμός διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα (δηλαδή σε παιχνίδια στα οποία ήδη δραστηριοποιείται) και αφού συνεκτιμηθεί η αποδοτικότητα των επενδύσεων αυτών σε σύγκριση με την αποδοτικότητα της επέκτασης στην Ελλάδα.

* Μονοπώλιο - Ιntralot - Lottomatica

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Σπανουδάκης επιβεβαίωσε τις επαφές που γίνονται με το ελληνικό δημόσιο σχετικά με την επέκταση του μονοπωλίου μετά το 2020, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αποσαφήνιση του συνολικότερου θεσμικού πλαισίου για τον στοιχηματισμό στην Ελλάδα.

Σχετικά με τη συνεργασία του ΟΠΑΠ με την Intralot ο κ. Σπανουδάκης ανέφερε ότι οι σχέσεις των ομίλων έρχονται από πολύ παλιά και τον προσεχή Ιούλιο χρειάζεται ανανέωση μόνο για τρία σημεία της όλης συνεργασίας.

Οι συζητήσεις διεξάγονται και αποσκοπούν στην ομαλή συνέχιση του hardware και του software του οργανισμού.

Σχετικά με την ιταλική εταιρία Lottomatica, ο κ. Σπανουδάκης ανέφερε ότι ο ΟΠΑΠ θέλει να έχει καλές σχέσεις με μεγάλους παρόχους του εξωτερικού, οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν σε συνεργασίες και άντληση τεχνογνωσίας.

--- Ηχηρό μήνυμα για βία και «στημένα»

Προειδοποίηση προς όλους όσοι λαμβάνουν χορηγίες από τον ΟΠΑΠ να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για την καταπολέμηση της βίας απηύθυνε ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Σταματόπουλος.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν αλλαγές στις συμβάσεις και ο ΟΠΑΠ θα έχει τη δυνατότητα επανείσπραξης χορηγιών τις οποίες ήδη έχει καταβάλει σε περιπτώσεις βίας στα γήπεδα, καθώς και στις περιπτώσεις στημένων παιχνιδιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v