Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Νέο πενταετές συμβόλαιο στο Μαρόκο

Η Intralot υπέγραψε συμβόλαιο για την ανάληψη της τεχνολογικής και εμπορικής διαχείρισης των δύο κρατικών Λοταριών του Μαρόκου, της ‘National Lottery’ και ‘La Marocaine des Jeux et des Sports’, ύστερα από διαγωνισμό.

Intralot: Νέο πενταετές συμβόλαιο στο Μαρόκο
Η Intralot υπέγραψε συμβόλαιο για την ανάληψη της τεχνολογικής και εμπορικής διαχείρισης των δύο κρατικών Λοταριών του Μαρόκου, της ‘National Lottery’ (Societe de Gestion de la Loterie Nationale’) και της ‘La Marocaine des Jeux et des Sports’, ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία που πραγματοποίησαν οι δύο Λοταρίες από κοινού.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συμβόλαιο έχει αρχική διάρκεια πέντε (5) ετών με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης δύο (2) ετών βάσει κριτηρίων απόδοσης.

Η Intralot θα συνεργαστεί με την Omnidata, την κορυφαία εταιρεία πληροφορικής της χώρας, η οποία θα συνεισφέρει με την τεχνογνωσία που διαθέτει στην υλοποίηση και ολοκλήρωση των συστημάτων και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Οι δύο Λοταρίες είναι οργανισμοί οι οποίοι παρέχουν συμπληρωματικές υπηρεσίες και διαχειρίζονται μία ευρεία γκάμα τυχερών παιχνιδιών, όπως αθλητικό στοίχημα, αριθμολαχεία, στιγμιαία λαχεία και παιχνίδια γρήγορων κληρώσεων, μέσω ενός κοινού δικτύου διανομής που αριθμεί περισσότερα από 1.400 σημεία πώλησης σε όλη την μαροκινή επικράτεια.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο η Intralot θα εγκαταστήσει το πρωτοποριακό Κεντρικό της Σύστημα LOTOSTM O/S, το λογισμικό διαχείρισης παιχνιδιών, ενώ θα επεκτείνει σημαντικά και το δίκτυο διανομής εγκαθιστώντας περισσότερα από 4.500 τερματικά σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου. Επιπλέον, η Intralot, για πρώτη φορά στο Μαρόκο, θα εισάγει διαδραστικά εναλλακτικά κανάλια τυχερών παιχνιδιών, όπως η κινητή τηλεφωνία και το Internet, μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας της B-OnTM.

H εταιρεία θα αναλάβει τη λειτουργία όλων των παιχνιδιών, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών διαχείρισης ρίσκου του στοιχήματος προκαθορισμένης απόδοσης, τη διαχείριση των στιγμιαίων λαχείων και θα παρέχει επιπρόσθετες υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες προώθησης και μάρκετινγκ, τεχνικής λειτουργίας και συντήρησης, αποθήκευσης και διανομής, σχεδιασμού και διαχείρισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, καθώς και εκπαίδευσης των πρακτόρων και του προσωπικού των Λοταριών.

Τέλος, η Intralot θα έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την γκάμα παιχνιδιών των Λοταριών ενισχύοντας τα υφιστάμενα παιχνίδια και εισάγοντας νέα παιχνίδια καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του έργου.

Η ‘Societe de Gestion de la Loterie Nationale’, η οποία ιδρύθηκε το 1971, είναι μία εταιρεία ιδιωτικού δικαίου που υπάγεται σε Κρατικό Έλεγχο. Είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση των εθνικών τυχερών παιχνιδιών έχοντας ως πυρήνα των δραστηριοτήτων της τα παιχνίδια κληρώσεων και τα στιγμιαία λαχεία. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει τα παιχνίδια ΛΟΤΤΟ, ΚΙΝΟ και άλλα αριθμολαχεία. Το 2009, οι πωλήσεις της έφτασαν τα €50 εκατομμύρια περίπου (561 εκατομμύρια Dirham).

Η ‘Marocaine des Jeux et des Sports’, η οποία ιδρύθηκε το 1962, είναι μία εταιρεία που διοργανώνει μονοπωλιακά το αθλητικό στοίχημα στη χώρα και διαχειρίζεται τα στιγμιαία λαχεία. Το 2009, οι πωλήσεις της έφτασαν περίπου τα €70 εκατομμύρια (789 εκατομμύρια Dirham).

Ο Υπουργός Νεότητος και Αθλητισμού του Μαρόκου, κ. Moncef Belkhayat, δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς που ολοκληρώσαμε αυτή τη μακρά διαπραγματευτική διαδικασία με ένα νέο συνεργάτη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα μας βοηθήσει να θέσουμε εκ νέου τις βάσεις της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Μαρόκου".

Ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, σχολίασε σχετικά με τη συμφωνία: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που κερδίσαμε αυτό το σημαντικό έργο, καθώς οι δύο Λοταρίες επέλεξαν για αυτό το απαιτητικό έργο την πρωτοποριακή τεχνολογία μας και εμπιστεύτηκαν την τεχνογνωσία που διαθέτουμε στη διαχείριση και λειτουργία τυχερών παιχνιδιών.

Είχαμε διακρίνει από την αρχή της διαδικασίας τις προοπτικές που έχει η μαροκινή αγορά και ενστερνιστήκαμε το όραμα των Λοταριών να εξελίξουν και να αναπτύξουν τις λειτουργίες τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία μας με τις Λοταρίες θα είναι αμοιβαία επωφελής και πως η υλοποίηση αυτού του έργου θα αποτελέσει ορόσημο τόσο για την Intralot όσο και τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v