Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Finansbank: "Όχι" τουρκικών αρχών για ομόλογο

Οι τραπεζικές αρχές της Τουρκίας απέρριψαν το αίτημα της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας Finansbank για έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους 1 δισ. λιρών Τουρκίας, διάρκειας ενός έτους, αναφέρει στο πρωινό της report η HSBC.

Finansbank: Όχι τουρκικών αρχών για ομόλογο
Οι τραπεζικές αρχές της Τουρκίας απέρριψαν το αίτημα της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας Finansbank για έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους 1 δισ. λιρών Τουρκίας (650 εκατ. δολαρίων), διάρκειας ενός έτους, αναφέρει στο πρωινό της report (26/3) η HSBC.

Η χρηματιστηριακή, που σημειώνει ότι οι τουρκικές αρχές δεν αιτιολόγησαν την απόφασή τους, αναφέρει ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε εν δυνάμει να αποτρέψει την έκδοση παρόμοιων ομολόγων από την Garanti Bank και την Isbank.

Σύμφωνα με την HSBC, δημοσιεύματα του Τύπου αφήνουν να εννοηθεί ότι οι τουρκικές ρυθμιστικές αρχές θεώρησαν πως οι τράπεζες είχαν ήδη τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε επαρκή χρηματοδότηση από τη λιανική αγορά καταθέσεων, ενώ άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν πως το υπουργείο Οικονομίας της χώρας, το οποίο σχεδιάζει να δανειστεί φέτος 182 δισ. λίρες από την εγχώρια αγορά, θα προτιμούσε να μην έχει ως ανταγωνιστή τις τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v