Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η COSMOTE συμμετέχει στην αναγέννηση της Πεντέλης

Για 2η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στον Κοκκιναρά του Όρους Πεντελικού με την υποστήριξη της COSMOTE, πρωτοβουλία του Σ.Π.Α.Π, του ΥΠΕΚΑ και του ΣΚΑΪ.

Η COSMOTE συμμετέχει στην αναγέννηση της Πεντέλης
Για 2η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στον Κοκκιναρά του Όρους Πεντελικού με την υποστήριξη της COSMOTE. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της χορηγίας η COSMOTE υποστηρίζει τη μελλοντική συντήρηση και πότισμα των δενδρυλλίων.

Σημειώνεται, ότι σημαντική ήταν και η συμμετοχή των εθελοντών-εργαζομένων της εταιρείας, που για δεύτερη χρονιά ανέβηκαν μαζί με συγγενείς και φίλους στην Πεντέλη, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ στο κάλεσμα της COSMOTE ανταποκρίθηκαν και οι φοιτητές του προγράμματος Υποτροφιών της εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται, φέτος, η COSMOTE εισήγαγε ακόμη μια καινοτομία, δίνοντας τη δυνατότητα στους εθελοντές της μέσω της τεχνολογίας GPS να προσδιορίσουν τις ακριβείς συντεταγμένες του δέντρου που φύτεψαν, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τη συντήρηση και ανάπτυξή του μέσα στο χρόνο.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν χιλιάδες εθελοντές, ενώ φυτεύτηκαν περίπου 45.000 δενδρύλλια στη νότια πλευρά του βουνού, πρασινίζοντας έκταση 1.065 στρεμμάτων.

Η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, κ. Μαριλένα Φατσέα, τόνισε: «Το εγχείρημα αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη του τι μπορούμε να πετύχουμε μέσα από τη συνεργασία πολιτείας, φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών. Θα πρέπει όλοι να μάθουμε να λέμε “αυτό μας αφορά”. Οι επιχειρήσεις αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά μπορούν να αποτελέσουν το παράδειγμα για την κινητοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος».

Τέλος, τονίζεται, ότι η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE και της συνεχούς προσπάθειας της για την ανακούφιση της κοινωνίας και του περιβάλλοντος από τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 και συνεχίζεται με στόχο την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάκαμψη των πληγεισών περιοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v