Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος από 6.30 - 9.30 μ.μ.

Ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) έδωσε εντολή στη ΔΕΗ να πραγματοποιήσει περικοπές ρεύματος συνολικής ισχύος 300 MW σήμερα Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010, από τις 6:30 μμ έως και τις 9:30 μμ περίπου.

ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος από 6.30 - 9.30 μ.μ.
Ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) έδωσε εντολή στη ΔΕΗ να πραγματοποιήσει περικοπές ρεύματος συνολικής ισχύος 300 MW σήμερα Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010, από τις 6:30 μμ έως και τις 9:30 μμ περίπου.

Οι περικοπές αυτές είναι αναπόφευκτες επειδή – λόγω της 48ώρου απεργίας που ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοί της ΔΕΗ – οι ηλεκτροπαραγωγικές Μονάδες (δικές της και τρίτων) και οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην ηπειρωτική χώρα δεν επαρκούν για να καλύψουν πλήρως την προβλεπόμενη ζήτηση ρεύματος κατά τις ανωτέρω ώρες.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις σε καταναλωτές, η ΔΕΗ θα εφαρμόσει Πρόγραμμα εκ περιτροπής περικοπών ρεύματος μέγιστης διάρκειας μιας ώρας περίπου, έτσι ώστε οι καταναλωτές να προγραμματίσουν καλλίτερα τις εργασίες τους κλπ.

Επιπλέον, η ΔΕΗ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους μεγάλους πελάτες της (βιομηχανία) για μείωση της κατανάλωσής τους.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα ακόλουθα:
• Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία να θεωρούν ότι, το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση (δηλαδή «έχει ηλεκτρικό ρεύμα»), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.

• Συνιστάται ιδιαίτερα η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εγκλωβισμού.

• Λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.

• Ο αυτοπεριορισμός της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο ελάχιστο δυνατόν και ιδιαίτερα της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών συμβάλλει στη μείωση των περικοπών.

• Τα Προγράμματα των εκ περιτροπής περικοπών ρεύματος είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ως προς τις περιοχές, την έκταση και τη χρονική διάρκειά τους. Ενδέχεται, αν επιβληθεί από τις ανάγκες του ισοζυγίου διαθέσιμης – ζητούμενης ενέργειας, να γίνουν περικοπές ρεύματος και σε άλλες περιοχές της χώρας ή/ και για περισσότερη χρονική διάρκεια.

Η ΔΕΗ εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία που θα υποστούν καταναλωτές και ζητεί την κατανόησή τους.

----Κατάσταση των Μονάδων

Σε ότι αφορά στις 30 θερμικές Μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην ηπειρωτική χώρα, η κατάστασή τους κατά τις απογευματινές ώρες της σημερινής ημέρας ήταν η ακόλουθη:

* Λόγω της απεργίας εκτός λειτουργίας ήσαν 7 Μονάδες (Αμύνταιο 1, Καρδιά 2, Αγ. Δημήτριος 2 & 5, Μεγαλόπολη 4, Λαύριο 3 & 4) συνολικής ισχύος 2.100 MW.

* Επίσης εκτός λειτουργίας ήσαν:

4 Μονάδες συνολικής ισχύος 850 MW λόγω προγραμματισμένης συντήρησης,
2 Μονάδες συνολικής ισχύος 360 MW λόγω βλάβης και
5 Μονάδες συνολικής ισχύος 1.030 MW, με βάση τον ημερήσιο προγραμματισμό της Αγοράς, οι οποίες και παραμένουν εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας.

Το πρόγραμμα περικοπών δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v