Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aspis Bank: Η επόμενη μέρα του deal με το ΤΤ

Τα οφέλη που θα προκύψουν από το deal Aspis Bank - Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανέλυσαν οι επικεφαλής των δυο τραπεζών. Επενδυτική η τοποθέτηση του ΤΤ, τόνισε ο Κ. Παπαδόπουλος. Τι δήλωσε ο Χ. Σορώτος.

Aspis Bank: Η επόμενη μέρα του deal με το ΤΤ
Με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη των εργασιών της τράπεζας μετά από δυο δύσκολα έτη, η διοίκηση της Aspis Bank, σε συνεργασία με τη διοίκηση του νέου μετόχου της τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εξήγησαν σήμερα στους εκπροσώους του Τύπου τα οφέλη που θα προκύψουν από τη συμπληρωματικότητα των δυο πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο πρόεδρος του ΤΤ κ. Κλέων Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι προς το παρόν η Aspis Bank, η επωνυμία της οποίας θα αλλάξει στις 7 Μαϊου, θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη και αυτόνομη θυγατρική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Πρόκειται, είπε, για μια επενδυτική τοποθέτηση του ΤΤ και δεν αποκλείεται στο μέλλον η λειτουργική συγχώνευση των δυο τραπεζών.

Σε ερώτηση του euro2day εάν το ΤΤ σκοπεύει -και υπό την προϋπόθεση ότι η Aspis Bank ανακάμψει- δεδομένης της επενδυτικής τοποθέτησης, να την πουλήσει, ο πρόεδρος του ΤΤ απάντησε πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Εξάλλου, το ΤΤ διαθέτει και το 19% της Τραπεζας Αττικης και, όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος, το ΤΤ δεν είναι εταιρία συμμετοχών και στο άμεσο μέλλον θα ξεδιπλώσει τη στρατηγική του ως προς τις δυο αυτές συμμετοχές.

Σε ότι αφορά την Αspis Bank, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, κ. Χρήστος Σορώτος, είπε ότι η δύσκολη περίοδος φαίνεται να περνά και ήδη η τράπεζα, μετά το deal με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπτυξης των εργασιών, με αιχμή την ενδυνάμωση της δραστηριότητάς της σε περιοχές εκτός Αττικής.

Πρόσθεσε ότι ήδη 7 καταστήματα τα οποία έχουν επιλεχθεί λειτουργούν πιλοτικά.

«Όλους αυτούς τους δύσκολους μήνες για την τράπεζα, η βοήθεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ήταν εκπληκτική», σημείωσε ο CEO της Aspis και διευκρίνισε πως παρά τα προβλήματα των μετόχων της, η Aspis Bank δεν βρέθηκε ούτε μια νύχτα στο κόκκινο.


Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο τραπεζικό σύστημα, ο κ. Σορώτος προέβλεψε ότι σε 18 μήνες, ο χάρτης θα είναι εντελώς διαφορετικός.

Τη Μεγάλη Τρίτη θα ολοκληρωθεί η ΑΜΚ της Aspis και τυχόν αδιάθετα, μέσω βιβλίου ζήτησης που θα ανοιχθεί, θα καλυφθούν από οποιονδήποτε, κατόπιν σχετικής απόφασης του ΔΣ της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v