ΟΛΠ: Διαγωνισμός για εγκατάσταση monorail

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή τεχνικών προτάσεων εγκατάστασης υπερυψωμένου συστήματος κυκλοφορίας (monorail) περιμετρικά του Κεντρικού Λιμένoς Πειραιώς, υπεγράφη από τον ΟΛΠ. 

ΟΛΠ: Διαγωνισμός για εγκατάσταση monorail
Στα πλαίσια του εγκεκριμένου πλέον και από την Κυβέρνηση, επενδυτικού στρατηγικού σχεδίου του ΟΛΠ 2010 – 2014, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης υπέγραψε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή τεχνικών προτάσεων εγκατάστασης υπερυψωμένου συστήματος κυκλοφορίας (monorail) περιμετρικά του Κεντρικού Λιμένoς Πειραιώς.

Το έργο αυτό, το οποίο είχε προγραμματιστεί από το 2002 εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, είχε κριθεί συμβατό από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και είχε συνταχθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Το έργο εγκατάστασης monorail θεωρείται απόλυτα συμβατό και σύγχρονο έργο σε περιοχές υψηλής διακίνησης, όπως ο Πειραιάς στον οποίο το 2009 διακινήθηκαν 22 εκατ. επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 2 εκατ. τουρίστες κρουαζιέρας.

Η λειτουργία του, απόλυτα αθόρυβη και οικολογική, θα οδηγήσει σε απόσυρση άλλα ενεργοβόρα μέσα (λεωφορεία), τα οποία επιβαρύνουν περιβαλλοντικά το λιμάνι, θα είναι δε προσβάσιμο στους κατοίκους των όμορων περιοχών (από Πειραϊκή – Χατζηκυριάκειο μέχρι Δραπετσώνα ) στην επικοινωνία τους με το κέντρο του Πειραιά.

Το μήκος του δικτύου ανέρχεται σε 6 χλμ. με δυνατότητα επέκτασης άλλων 5 χλμ. και οι σταθμοί σε 8.

Το έργο αμέσως μετά τη δημοπράτησή του, αναμένεται να κατασκευαστεί ταχύτατα με πιθανότερη ημερομηνία λειτουργίας του το β΄ εξάμηνο του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v