Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot:"Άνθρακες ο θησαυρός" της Κολομβίας

Το διαιτητικό δικαστήριο Κολομβίας που είχε αναλάβει τη διαδικασία διαιτησίας της Intralot και της κρατικής εταιρίας διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών Etesa επιδίκασε υπέρ της τελευταίας ποσό 23,6 δισ. κολομβιανών πέσος.

Intralot:Άνθρακες ο θησαυρός της Κολομβίας
Η Intralot ενημερώνει ότι το διαιτητικό δικαστήριο της Κολομβίας, που είχε αναλάβει τη διαδικασία διαιτησίας μεταξύ της Intralot και της κρατικής εταιρίας διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών Etesa, επιδίκασε υπέρ της τελευταίας ως άμεσα οφειλόμενο το ποσό των 23,6 δισ. κολομβιανών πέσος (περίπου 7,9 εκατ. ευρώ).
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Intralot θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα που είναι διαθέσιμα για τα ουσιαστικά και τυπικά σφάλματα της διαιτητικής απόφασης και στο πλαίσιο αυτό ήδη κατέθεσε σχετική αίτηση ακυρώσεως της διαιτητικής απόφασης ενώπιον του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου. H εταιρία έχει σχηματίσει σχετικές προβλέψεις στις οικονομικές της καταστάσεις.

Σχετικά με τα ανακοινωθέντα από την Intralot ως προς τις εξελίξεις στην Κολομβία, το euro2day έχει να προσθέσει και να συμπληρώσει τα παρακάτω για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών του:

Η προσφυγή της Intralot στο Δικαστήριο Διαιτησίας (Tribunal de Arbitramento) της Κολομβίας ήταν απόφαση της ελληνικής εταιρίας, η οποία έβλεπε ότι οι οικονομικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει όταν κέρδισε τον διαγωνισμό "Ganagol" από την κρατική εταιρία ETESA ήταν ασύμφορες (40% επί του τζίρου) και ζητούσε, μεταξύ άλλων, ή να μειωθεί το ποσοστό αυτό στο 17% ή να ακυρωθεί η σύμβαση.

Το Δικαστήριο Διαιτησίας εντέλλει την Intralot να συμμορφωθεί τηρώντας όλους τους όρους του διαγωνισμού που κέρδισε, επίσης διέταξε την εταιρία να καταβάλει  11,75 εκατ. δολ. ΗΠΑ που περιλαμβάνει τη διαφορά μεταξύ των ποσών που όφειλε να πληρώνει σύμφωνα με τη σύμβαση και των καταβληθέντων (11,25 εκατ. δολ.) και τα εξοδα της διαιτησίας (500.000 δολ.).

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά όπου μια μεγάλη εταιρία κερδίζει κρατικό διαγωνισμό αποδεχόμενη οικονομικά επιβαρυντικούς όρους και προσφεύγει διά της δικαστικής οδού για να τους βελτιώσει εκ των υστέρων.

Η ETESA, που διοργάνωσε τον εν λόγω διαγωνισμό, ισχυρίστηκε και η διαιτησία το αποδέχτηκε, ότι η Intralot ως "επαγγελματίας" όφειλε να έχει υπολογίσει τους όρους της διακήρυξης (RFP) και να έχει αποφασίσει για το αν τη συνέφεραν να συμμετάσχει ή όχι.

Η απόφαση του Δικαστηρίου Διαιτησίας δημοσιοποιήθηκε στην Κολομβία στις 11 Μαρτίου, πέντε ημέρες νωρίτερα από την Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v