Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Ισχυρή άμυνα για το 2010

"To 2009 καταφέραμε να κινηθούμε πολύ κοντά στα επίπεδα του 2008 σε ό,τι αφορά στον κύκλο εργασιών, η κρίση ωστόσο επηρέασε το ύψος της κερδοφορίας μας", δήλωσε στο euro2day ο κ. Γ. Δουλαβέρης.

Space Hellas: Ισχυρή άμυνα για το 2010
"To 2009 καταφέραμε να κινηθούμε πολύ κοντά στα επίπεδα του 2008 σε ό,τι αφορά στον κύκλο εργασιών, η κρίση ωστόσο επηρέασε το ύψος της κερδοφορίας μας".

Αυτά δήλωσε στο euro2day.gr ο κ. Γιάννης Δουλαβέρης, οικονομικός διευθυντής της Space Hellas, συμπληρώνοντας: "Την προηγούμενη χρονιά καταφέραμε να διατηρήσουμε τον κύκλο εργασιών μας, να ελέγξουμε αποτελεσματικά τα λειτουργικά μας έξοδα και να μειώσουμε το χρηματοοικονομικό μας κόστος, ωστόσο τα κέρδη μας επηρεάστηκαν αρνητικά εξαιτίας του αυξημένου ανταγωνισμού, γεγονός που μας ανάγκασε να λειτουργήσουμε με χαμηλότερο μικτό περιθώριο. Πάντως, το 2009 έκλεισε με κέρδη".

Αναφερόμενος σε διάφορους κινδύνους που αντιμετωπίζει μια εταιρία πληροφορικής, ιδίως σε περίοδο κρίσης, ο κ. Δουλαβέρης απάντησε ότι "το ευχάριστο είναι πως η καλή δουλειά που κάναμε μας έφερε στην πλεονεκτική θέση να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα επισφαλειών.

Σε ό,τι επίσης αφορά τη ρευστότητα, η αλήθεια είναι ότι το 2009 χρειάστηκε να χρηματοδοτήσουμε τους πελάτες μας, ωστόσο από την αρχή του έτους το ύψος του τραπεζικού δανεισμού έχει αρχίσει να μειώνεται. Οι τράπεζες μας εμπιστεύονται και αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο".

ΕΣΠΑ από το 2011

Πώς όμως αναμένεται να εξελιχθεί η τρέχουσα χρήση για τη Space Hellas; "Παρά τη δυσμενή συγκυρία που χαρακτηρίζει τον κλάδο, η πτώση του κύκλου εργασιών της Space Hellas δεν αναμένεται να είναι μεγάλη. Το πιθανότερο είναι ότι θα βαδίσουμε αρκετά κοντά με τις περυσινές επιδόσεις", ανέφερε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της εταιρίας κ. Γιάννης Μερτζάνης.

Το θετικό για τη Space Hellas εντοπίζεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργασιών της προέρχεται από μεγάλους οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες, ΟΤΕ, κ.ά.), καθώς και από την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε προηγούμενα έργα.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων σήμερα ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ και η εταιρία βρίσκεται κοντά και στην απόκτηση ενός ακόμη σημαντικού έργου. Πέραν αυτών, η Space Hellas διεκδικεί και άλλα έργα συνολικού προϋπολογισμού γύρω στα 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Μερτζάνη, δεν θα πρέπει να περιμένουμε τζίρο από νέα δημόσια έργα μέσα στο 2010. "Πολύ πιθανόν να δούμε κάποιες προτάσεις από το ΕΣΠΑ γύρω στον Μάιο, αλλά τιμολογήσεις φαίνεται ότι θα έχουμε από το 2011 και μετά. Επιπλέον, θα διεκδικήσουμε και κάποια έργα στο εξωτερικό, πέρα από την Κύπρο όπου διαθέτουμε θυγατρική εταιρία".

Η Space Hellas τα τελευταία χρόνια διεύρυνε σημαντικά το προϊοντικό της μίγμα και σήμερα είναι σε θέση να υλοποιεί έργα που αφορούν σε θέματα ασφαλείας, σε μετεωρολογικούς σταθμούς, στην ενοποίηση τεχνολογιών κ.λπ.

Η εισηγμένη επίσης, προκειμένου να εκμεταλλευτεί νέες τάσεις, δίνει έμφαση σε τομείς όπως το data center integration, η ανάπτυξη των εφαρμογών video μέσω των δικτύων και η τάση των τραπεζών να μην αναπτύσσουν δικά τους δίκτυα, αλλά να χρησιμοποιούν δίκτυα εξειδικευμένων εταιριών που θα προσαρμόζονται αμέσως στις νέες εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v