Διαγωνισμός για έργο 7,140 εκ. στον ΟΛΠ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, προκηρύσσει δημόσιο διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου “Διαπλάτυνση του Κρηπιδώματος στον Λιμένα Αλών”, ύψους 7,140 εκ. ευρώ.

Διαγωνισμός για έργο 7,140 εκ. στον ΟΛΠ
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, προκηρύσσει δημόσιο διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου “Διαπλάτυνση του Κρηπιδώματος στον Λιμένα Αλών”. 

Πρόκειται για το πρώτο έργο, στα πλαίσια της υλοποίησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για τον Πειραιά, το οποίο συνδέεται άμεσα με την κατασκευή της γραμμής του Μετρό από Χαϊδάρι προς Πειραιά, αφού στην ακτή αυτή (μπροστά από τον Ηλεκτρικό) θα κατασκευασθεί ο σταθμός “Πειραιάς” του Μετρό, γεγονός το οποίο απαιτεί διαπλάτυνση του χερσαίου τμήματος του Λιμανιού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7.140.000 ευρώ και πρόκειται να καλυφθεί από τον ΟΛΠ και το ΕΣΠΑ. Το έργο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2010 και θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο 2011.

Από την επέκταση του κρηπιδότοιχου αυτού θα ξεκινήσει ένα άλλο μεγάλο έργο του ΟΛΠ για την περιβαλλοντική ανάπλαση του λιμένος, το οποίο αφορά την εγκατάσταση δικτύων συλλογής λυμάτων, δικτύων χερσαίας παροχής ηλεκτρισμού και επισκευής οπτικών ινών.

Κατά τη διάρκεια των έργων τα δρομολόγια των πλοίων προς Κυκλάδες θα μετακινηθούν προσωρινά στην Ακτή Μιαούλη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v