Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom Defense: Συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια

Με την ιδιότητα του Προέδρου του ΔΣ της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής και Άμυνας ο κ. Γ. Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Defense Electronics, προσκλήθηκε ως ομιλητής σε δυο διεθνή συνέδρια.

Intracom Defense: Συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια
Με την ιδιότητα του Προέδρου του ΔΣ της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) ο κ. Γεωρ. Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Defense Electronics, προσκλήθηκε ως ομιλητής σε δυο διεθνή συνέδρια που διεξήχθησαν πρόσφατα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ένα διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με θέμα την ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων στον αμυντικό τομέα ενώ το δεύτερο αφορούσε σε Επικοινωνίες, Αναγνώριση, Επιτήρηση σαν αιχμή του δόρατος των σύγχρονων επιχειρήσεων.
 
Στα συνέδρια συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Οργανισμού (EDA), του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ASD), του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και των εγχωρίων αμυντικών βιομηχανιών.

Σημειώνεται, ότι στα συνέδρια παρουσιάστηκαν οι απόψεις και προβληματισμοί της ΕΕΛΕΑΑ σχετικά με την παρούσα κατάσταση και το μέλλον των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα πιθανά προβλήματα που θα δημιουργήσει η εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη Κοινοτική Οδηγία για τις προμήθειες αμυντικών εξοπλισμών. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΛΕΑΑ προγραμματίζει να παρουσιάσει αναλυτικά τις παραπάνω θέσεις, απόψεις και προβληματισμούς σε συνέντευξη τύπου. 

Όπως επισημαίνεται, η ΕΕΛΕΑΑ έχει μέλη τις μεγαλύτερες κρατικές και ιδιωτικές εταιρίες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, εγγεγραμμένες στο Μητρώο Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΜΚΑΥ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίες απασχολούν συνολικά περισσότερο από 8.000 εργαζομένους στο χώρο της άμυνας.

Επίσης, είναι μέλος και εθνικός εκπρόσωπος με συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Aerospace and Defense Industries Association of Europe (ASD), η οποία εκπροσωπεί τις βιομηχανίες του κλάδου της Αεροδιαστημικής και Άμυνας στις επαφές και τη συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (European Defense Agency - EDA) και άλλα θεσμικά όργανα και φορείς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v