Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση ΕΛΠΕ - Ενεργειακής Αιγαίου για Θάσο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των «Ενεργειακή Αιγαίου» και «Ελληνικά Πετρέλαια» για την προώθηση του προγράμματος ερευνών στις περιοχές της Θάσου.

Συνάντηση ΕΛΠΕ - Ενεργειακής Αιγαίου για Θάσο
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μανιάτη, συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εταιρειών «Ενεργειακή Αιγαίου» και «Ελληνικά Πετρέλαια».

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η προώθηση του προγράμματος ερευνών στις περιοχές της Θάσου, μέσω της ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ της «Ενεργειακής Αιγαίου» και της Καναδικής εταιρείας «Calfrac Well Services Ltd», η οποία προβλέπει τη μεταβίβαση και εκχώρηση ποσοστού 70% εκ του ποσοστού συμμετοχής, καθώς και των αντίστοιχων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για τις εν λόγω περιοχές (δυτικά και ανατολικά της Θάσου).

Οι δύο εταιρείες δια των εκπροσώπων τους – κ.κ Αναστάσιου Γιαννίτση και Ιωάννη Κωστόπουλου, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αντιστοίχως, από την πλευρά των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ενεργειακής Αιγαίου κ. Μαθιού Ρήγα και του μέλους του Δ.Σ της εταιρίας κ. Ευστάθιου Τοπούζογλου - συμφώνησαν από κοινού στην παροχή των προβλεπόμενων οικονομικών διασφαλίσεων, για την άμεση και τυπική ολοκλήρωση της ως άνω συμφωνίας, καθώς και τη συνεργασία στο θέμα της γρήγορης προώθησης των γεωτρήσεων στις εν λόγω περιοχές.

«Το αποτέλεσμα της συνάντησης κρίνεται από την ηγεσία του Υπουργείου ως ιδιαίτερα θετικό για τη διασφάλιση των επενδύσεων, την αξιοποίηση της εκατέρωθεν τεχνογνωσίας και τέλος, την αξιοποίηση του εθνικού ορυκτού μας πλούτου», δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v