Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrasoft: Ανάθεση έργου 4 εκ. ευρώ από τη EASA

Η Intrasoft επιλέχθηκε να παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπλοϊας στην Κολωνία της Γερμανίας, ως επικεφαλής εταίρος σε σύμπραξη με τη Ρουμανική εταιρεία Siveco.

Intrasoft: Ανάθεση έργου 4 εκ. ευρώ από τη EASA
Η Intrasoft International - μέλος του Ομίλου Intracom IT Services - επιλέχθηκε να παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπλοϊας (European Aviation Safety Agency - EASA) στην Κολωνία της Γερμανίας, ως επικεφαλής εταίρος σε σύμπραξη με τη Ρουμανική εταιρεία Siveco.
 
Η αξία της διετούς σύμβασης ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η Intrasoft International θα λάβει 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα παράτασης της σύμβασης για δύο επιπλέον χρόνια.

Ο EASA αποτελεί το επίκεντρο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια της αεροπλοϊας. Αποστολή του είναι να προωθεί τα υψηλότερα κοινά πρότυπα ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας στην πολιτική αεροπλοϊα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η Intrasoft International είναι υπερήφανη που συμμετέχει στη βελτίωση της ασφάλειας της αεροπλοϊας στην Ευρώπη, παρέχοντας αξιόπιστες υπηρεσίες στον EASA, οι οποίες του επιτρέπουν να επικεντρωθεί στην ουσία των εργασιών του.

Δυνάμει της σύμβασης, η INTRASOFT International θα παρέχει στον EASA υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικού περιεχομένου (Enterprise Content Management - ECM), που θα παραδίδονται είτε βάσει του χρόνου και των μέσων που δαπανήθηκαν είτε ως υπηρεσίες με συμφωνημένη τιμή.

Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν στην υλοποίηση και συντήρηση πληροφοριακών συστημάτων στους τομείς της διαχείρισης περιεχομένου ιστοσελίδων, της συνεργασίας, καθώς και της διαχείρισης αρχείων και της διαχείρισης ροής εργασιών.

Aλλες υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν την αποτελεσματική διεξαγωγή στρατηγικών μελετών και μελετών σκοπιμότητας, το σχεδιασμό λύσεων πληροφορικής για αυτοματοποίηση εταιρικών διαδικασιών, την ενσωμάτωση λύσεων ECM σε υπάρχοντα πληροφοριακά συστήματα, καθώς και διεξαγωγή δοκιμών, προσαρμογή στις ανάγκες του χρήστη και εγκατάσταση τέτοιων λύσεων.

Ο Κος Αθανάσιος Κωτσής, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που εξασφαλίσαμε συμφωνία με τον EASA, έναν οργανισμό που είναι πρωτοπόρος στον τομέα της ασφάλειας της αεροπλοϊας στην Ευρώπη.

Για την INTRASOFT International, η σύμβαση αποτελεί ένα ακόμη δείγμα επιτυχίας στην προσπάθειά μας να αναζητούμε διαρκώς νέες ελκυστικές αγορές και μελλοντικές ευκαιρίες, τόσο εντός, όσο και εκτός της Ευρώπης.

Η Γερμανία έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο χωρών, όπου είναι παρούσα η INTRASOFT International, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Η ανάθεση της εν λόγω σύμβασης δείχνει ότι η εταιρεία διαθέτει πανευρωπαϊκή φήμη ως αξιόπιστος εταίρος στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών".

Σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπλοϊας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπλοϊας (European Aviation Safety Agency - EASA) με έδρα στην Κολωνία της Γερμανίας, αποτελεί το επίκεντρο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια της αεροπλοϊας. Αποστολή του είναι να προωθεί τα υψηλότερα κοινά πρότυπα ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας στην πολιτική αεροπλοϊα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο Οργανισμός διαθέτει προσωπικό 400 επαγγελματιών από όλα τα κράτη μέλη και αναπτύσσεται διαρκώς, καθώς εδραιώνεται η ηγετική του θέση στην Ευρώπη. Το Δεκέμβριο του 2006, ο EASA πραγματοποίησε ένα επίτευγμα-ορόσημο με την πιστοποίηση του Airbus A380, του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο.

Οι αρμοδιότητες του EASA διευρύνονται διαρκώς. Στο μέλλον, οι αρμοδιότητες αυτές θα περιλαμβάνουν τη θέσπιση των κανονισμών ασφάλειας για τα αεροδρόμια και τα συστήματα διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v