Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Θετική εξέλιξη στα μεγέθη α’ εξαμήνου

Θετική εξέλιξη σημειώνουν τα αποτελέσματα της Info-Quest στο α’ εξάμηνο του 2004, τόνισε στη διάρκεια της γ.σ., ο Πρόεδρος της, Θ. Φέσσας. Το θετικό αποτέλεσμα οφείλεται στην Q-Telecom, ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο αρνητική επίδραση ασκεί η ACS. Ειδική αναφορά στο δημοσίευμα της ”ΑΞΙΑ” για το οικόπεδο της ΕΧΑΕ.

Info-Quest: Θετική εξέλιξη στα μεγέθη α’ εξαμήνου
Θετική εξέλιξη σημειώνουν τα αποτελέσματα της Info-Quest στο α’ εξάμηνο του 2004, όπως τόνισε σημερινή τακτική Γενική Συνέλευση, ο Πρόεδρος της, Θ. Φέσσας, ο οποίος, παράλληλα, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της χρήσης του 2003 κι αναφέρθηκε στη φετινή πορεία και τις προοπτικές της εταιρίας.

Παράλληλα, ο κ. Φέσσας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΑΞΙΑ” για το οικόπεδο που μεταβίβασε ο ίδιος και η συζυγός του στην ΕΧΑΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η εφημερίδα ”επιχειρεί με επανειλημμένα δημοσιεύματά της να δυσφημίσει το όνομά μου και την επιχειρηματική μου δράση, προκαλώντας εύλογα την απορία για τα κίνητρα και τη σκοπιμότητα της παραπληροφόρησης”.



Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, όπως είπε ο κ. Φέσσας, τα οικονομικά μεγέθη της Info-Quest σημειώνουν θετική εξέλιξη, με αναμενόμενες πωλήσεις Α΄εξαμήνου, στα 180 εκατ. ευρώ και EBIDTA 10 εκατ. ευρώ περίπου. Τα προ φόρων κέρδη εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 1 εκατ. ευρώ περίπου.

Σημαντικός συντελεστής για τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας είναι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών (Q-Telecom) που αναπτύσσεται ταχύτατα και δημιουργεί θετικές χρηματοροές.

Σε ενοποιημένο επίπεδο τα αποτελέσματα του Α΄εξαμήνου αναμένεται να επηρεασθούν αρνητικά από τα έξοδα αναδιοργάνωσης της θυγατρικής εταιρίας ACS Courier, η οποία αναδιάταξε το δίκτυο των πρακτόρων της στις αρχές του 2004.

Η Διοίκηση της εταιρίας προβλέπει ότι κατά τη χρήση του 2004 οι πωλήσεις θα υπερβούν τα 400 εκατ. ευρώ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου θα υπερβούν τα 500 εκατ. ευρώ.

Η πληροφορική συμβάλει στα 3/4 του συνόλου των πωλήσεων της εταιρίας και η αναλογία της βαίνει συνεχώς μειούμενη, παρ’ ότι σε απόλυτους αριθμούς τα μεγέθη της δραστηριότητας αυτής αυξάνονται. Η Info-Quest ακολουθώντας συντηρητική προσέγγιση, δεν περιλαμβάνει στις προβλέψεις των οικονομικών της μεγεθών τυχόν αναθέσεις έργων πληροφορικής, στα οποία έχει συμμετάσχει κατά την τελευταία διετία και η κατακύρωσή τους εκκρεμεί.

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών συμβάλει όλο και πιο πολύ στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας και οι πωλήσεις του προβλέπεται να υπερβούν τα 100 εκατ. ευρώ κατά το 2004, δημιουργώντας θετικές χρηματοροές που σχεδόν θα υπερκαλύψουν αποσβέσεις ύψους 13 εκατ. Ευρώ.

Έτσι το συνολικό αποτέλεσμα της Info-Quest αναμένεται θετικό στο επίπεδο της μητρικής εταιρίας και οριακά αρνητικό στον ενοποιημένο ισολογισμό, λόγω της αρνητικής συμβολής των αποτελεσμάτων της ACS Courier.

Ειδικότερα η εξέλιξη των μεγεθών στους διάφορους κλάδους που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Info-Quest, έχει ως εξής :

* ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει αύξηση 15% περίπου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003 που οφείλεται κατά κύριο λόγο στον κλάδο των προϊόντων. Θετικές αναμένονται επίσης οι εξελίξεις και στον κλάδο των έργων, αφού η Info-Quest υπέγραψε εφέτος συμβάσεις ύψους 13 εκατ. ευρώ για έργα στο ΙΚΑ, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΓΕΣ, το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, κ.ά. Η υλοποίηση των έργων αυτών θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος, αλλά και του επόμενου έτους.

* ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Τα έσοδα του κλάδου των τηλεπικοινωνιών αυξήθηκαν κατά 100% σε σχέση με πέρυσι, χάρη στην καλή πορεία της Q-Telecom.

Η Q-Telecom σε διάστημα δύο ετών από την έναρξη λειτουργίας της έχει επιδείξει αξιόλογους ρυθμούς ανάπτυξης τόσο στη συνδρομητική της βάση όσο και στα οικονομικά της μεγέθη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, η Q-Telecom:

* Εξυπηρετεί περισσότερους από 500.000 συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας και 60.000 σταθερής.

* Προσφέρει υπηρεσίες καρτοκινητής τηλεφωνίας εφάμιλλες των άλλων δικτύων σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

* Αυξάνει με γρήγορους ρυθμούς τη συνδρομητική της βάση, κατακτώντας μερίδιο αγοράς 16% επί του συνόλου των νέων συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας.

* Εισάγει νέα προϊόντα κι υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η κάρτα προπληρωμένου χρόνου σταθερής τηλεφωνίας Ya, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελληνική αγορά.

* ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η ACS Courier κατά το Α΄τρίμηνο του 2004 υποχρεώθηκε να αναλάβει ένα σημαντικό κόστος αναδιάρθρωσης του δικτύου των πρακτόρων της, εξ αιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς ορισμένων εξ αυτών.

Κατά το Β΄τρίμηνο η πορεία της εταιρίας σταθεροποιήθηκε και αναμένεται θετική κατά τα επόμενα τρίμηνα. Εκτιμάται ότι η ζημία της ACS από το κόστος της αναδιάρθρωσης θα βαρύνει μόνο τη χρήση του 2004 κι η εταιρία θα επιστρέψει στην κερδοφορία κατά το 2005.

* Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Θ. Φέσσα

”H εβδομαδιαία εφημερίδα ΑΞΙΑ επιχειρεί με επανειλημμένα δημοσιεύματά της να δυσφημίσει το όνομά μου και την επιχειρηματική μου δράση, προκαλώντας εύλογα την απορία για τα κίνητρα και τη σκοπιμότητα της παραπληροφόρησης.

Θεωρώ αναγκαίο, για την αποκατάσταση της αλήθειας, να δημοσιοποιήσω τα εξής:

Μετά από 25 χρόνια επιχειρηματικής δημιουργίας, η επένδυση που έχει τη μεγαλύτερη αξία για μένα είναι η τιμή μου και η δημόσια αναγνώριση της αξιοπιστίας των λόγων και των έργων μου.

Οι πράξεις μου είναι διαφανείς και δημόσιες. Τα όποια τυχόν οικονομικά βάρη των επενδυτικών επιλογών της Info-Quest, τα έχω αναλάβει κατά κύριο λόγο εγώ ο ίδιος.

Οι εταιρίες του ομίλου Info-Quest έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών 500 εκατ. ευρώ περίπου εξυπηρετώντας εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες. Ένα μικρό ποσοστό –της τάξης του 5%- είναι οι πωλήσεις του ομίλου προς το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Είναι προφανές πως η Info-Quest και ο κύριος μέτοχός της δεν εξαρτάται και ούτε πρόκειται ποτέ να βασισθεί σε σχέσεις με κρατικούς λειτουργίας και πολιτικά πρόσωπα.

Όσον αφορά στο τελευταίο δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέρεται στην πώληση οικοπέδου από τη σύζυγό μου και εμένα προς την ΕΧΑΕ (μητρική εταιρία του ΧΑ) τον Μάιο του 2002, αποσιωπάται το προφανές, ότι δηλαδή το οικόπεδο ανήκε σε εξωχώρια εταιρία εμού και της οικογένειάς μου, η οποία μάλιστα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Info-Quest και δηλώνεται στα ετήσια δελτία της. Η εταιρία αυτή μεταβίβασε το οικόπεδο σε εμένα και τη σύζυγό μου, με μοναδικό σκοπό η ΕΧΑΕ να αγοράσει το ακίνητο από φυσικά πρόσωπα και όχι από εξωχώρια εταιρία, για λόγους απόλυτης διαφάνειας.

Τα πλήρη στοιχεία της καθ’ όλα νόμιμης και διάφανης αγοραπωλησίας θα παραδώσει η ΕΧΑΕ στη Δικαιοσύνη, η οποία θα κληθεί να διερευνήσει επιπροσθέτως πως προστατεύεται η τιμή και η υπόληψη προσώπων και θεσμών από συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Info-Quest ΑΕΒΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v