Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intramet: Μέρισμα 0,06 ευρώ, αγορά ιδίων μετοχών

Tη διανομή μερίσματος ύψους 0,06 ευρώ, και την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10%, ενέκρινε η σημερινή γ.σ. της Intramet. Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης παρουσίασε του στόχους της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια.

Intramet: Μέρισμα 0,06 ευρώ, αγορά ιδίων μετοχών
Tη διανομή μερίσματος ύψους 0,06 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2003, ενέκρινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Intramet, που έλαβε χώρα σήμερα 25 Ιουνίου με απαρτία 75,89%.



Με βάση το χθεσινό κλείσιμο του Χ.Α., η μερισματική απόδοση ανέρχεται σε 6% περίπου.



Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της Intramet κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την 25η Ιουνίου 2004.

Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2004 οι μετοχές της Intramet θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2003.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος ως και ο τρόπος καταβολής θα ορισθούν με νεώτερη απόφαση του Δ.Σ. η οποία θα δημοσιευθεί στον Τύπο.

H γ.σ. ενέκρινε επίσης, την απόκτηση ιδίων μετοχών μέσω του Χ.Α. μέχρι ποσοστού 10% (δηλαδή μέχρι 2.170.000 μετοχές) επί του συνόλου των μετοχών προς στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής, με ανώτατη τιμή τα 4 ευρώ και κατώτατη τα 0,10 ευρώ σε χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Τέλος, εγκρίθηκε η μερική τροποποίηση της χρήσης και διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση κεφαλαίου που διενεργήθηκε με δημόσια εγγραφή και ιδιωτική τοποθέτηση, σύμφωνα με την από 08.01.2004 απόφαση της έκτακτης γ.σ. των μετόχων της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, ποσό 2.200.000,00 ευρώ θα διατεθεί για την αποπληρωμή τραπεζικών δανείων που χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της περιόδου 2002-2003, τροποποιώντας τα ποσά ορισμένων κατηγοριών επενδύσεων του πίνακα που προβλέπεται στο Ενημερωτικό Δελτίο. Επίσης, εγκρίθηκε η χρονική μετατόπιση υλοποίησης ορισμένων κατηγοριών επενδύσεων από το έτος 2004 για το έτος 2005.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Intramet κ. Σωκράτης Κόκκαλης παρουσίασε στην γ.σ. τα αποτελέσματα της χρήσης 2003 και αναφέρθηκε στους στόχους και τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρίας.

Πιο αναλυτικά, το 2003 οι πωλήσεις της Intramet ανήλθαν στα 35,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 43% σε σχέση με το 2002. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ήταν της τάξης των 6,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 66,4%. Τα Κέρδη προ Φόρων ανήλθαν σε 4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 125%.

Μιλώντας για τις προοπτικές της Intramet, ο κ. Σ. Κόκκαλης επεσήμανε ότι στα επόμενα χρόνια το ενδιαφέρον θα εστιαστεί σε σύνθετες μεταλλικές και ηλεκτρομηχανικές κατασκευές υψηλών απαιτήσεων, όπως μεταλλικά κτίρια, μεταλλικά μέρη, μονάδες βιολογικού καθαρισμού, σταθμοί και δίκτυα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα δοθεί επίσης έμφαση στην επέκταση δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, σε έργα υποδομής σιδηροδρομικών δικτύων (ηλεκτροδότηση), καθώς και στην αυτόνομη παρουσία της εταιρίας σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι στόχοι της Intramet για τα επόμενα χρόνια είναι:

* Η διατήρηση και ενίσχυση της ηγετικής θέσης της στον τομέα των σύνθετων μεταλλικών και ηλεκτρομηχανικών κατασκευών.

* Η διείσδυση σε χώρες των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Δυτικής Ευρώπης.

* Η ενίσχυση της αναπτυξιακής της πορείας με την είσοδο σε νέους κλάδους δραστηριότητας.

Η στρατηγική της Intramet, προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, είναι η διαρκής τεχνολογική αναβάθμιση των σύνθετων μεταλλικών και ηλεκτρομηχανικών κατασκευών, και η περαιτέρω αξιοποίηση εμπορικών συνεργιών με την Intracom για είσοδο σε νέες αγορές.

Το πρόγραμμα επενδύσεων για το διάστημα 2004 - 2007 θα ανέλθει σε 11,3 εκατ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, παραγωγή νέων προϊόντων, δημιουργία οικονομιών κλίμακας και μείωση του κόστους.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα της Intramet για το πρώτο τρίμηνο του 2004, ο κ. Σ. Κόκκαλης τόνισε ότι οι πωλήσεις ανήλθαν σε 10,17 εκατ. ευρώ, έναντι 6,012 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2003, σημειώνοντας αύξηση 69,2%.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων & αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 1,36 εκατ. ευρώ, έναντι 1,0 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2003. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 0,76 εκατ. ευρώ, έναντι 0,3 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Το Μάρτιο του 2004 η Intramet εισήχθη στο Χ.Α. προχωρώντας σε αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου η οποία ανήλθε σε 10.450.000 ευρώ. Έτσι, τα Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 27,52 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 84% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003 (15,00 εκατ. ευρώ). Το σύνολο του ενεργητικού ανήλθε σε 56,4 εκατ. ευρώ, έναντι 34,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2003, παρουσιάζοντας αύξηση 62%.

Με τα αντληθέντα κεφάλαια από την εισαγωγή της Intramet στο Χ.Α. ο δείκτης γενικής ρευστότητας βελτιώθηκε σημαντικά. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις υπερκαλύπτονται από το κυκλοφορούν ενεργητικό κατά 1,45 φορές έναντι 1,05 φορές το πρώτο τρίμηνο του 2003. Επιπλέον, σημαντική είναι και η μείωση του καθαρού δανεισμού της Intramet κατά 65% σε σχέση με τις 31/12/2003.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Κόκκαλης εξέφρασε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η εταιρία Intramet, για τη στρατηγική του Ομίλου Intracom, καθώς και την πεποίθησή του ότι οι προοπτικές θα είναι ιδιαίτερα ευοίωνες, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η μέχρι στιγμής πορεία της μετοχής επηρεάστηκε από την γενικότερη αβεβαιότητα της αγοράς. Πιστεύουμε όμως, ότι η εταιρία διαθέτει όλα τα θετικά στοιχεία, όπως υψηλή τεχνογνωσία, εξειδίκευση, διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και πελατών, διαρκής προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις και οικονομική ευρωστία, στοιχεία που καθιστούν την Intramet μία από τις ηγέτιδες βιομηχανίες του κλάδου στη Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Τα παραπάνω θα έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v