Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Απαίτηση 340 εκατ. από το υπουργείο Εργασίας

Αβάσιμες κρίνει τις απόψεις και απαιτήσεις του υπουργείου Εργασίας για τα ελλείμματα που δημιούργησε στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ η διοίκηση του τελευταίου.

OTE: Απαίτηση 340 εκατ. από το υπουργείο Εργασίας
Αβάσιμες κρίνει τις απόψεις και απαιτήσεις του υπουργείου Εργασίας για τα ελλείμματα που δημιούργησε στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ η διοίκηση του Οργανισμού.

Το υπουργείο Εργασίας έχει υπολογίσει τις διαφυγούσες ασφαλιστικές εισφορές και συντάξεις για το ΙΚΑ ΕΤΑΜ στα 340 εκατ. ευρώ και ενημέρωσε με επιστολή του στις 23 Φεβρουαρίου τη διοίκηση του ΟΤΕ.

Επιπλέον, το υπουργείο έθεσε θέμα τρόπου πληρωμής των συμφωνημένων ασφαλιστικών εισφορών ζητώντας να καταβάλλονται εφάπαξ και όχι σε μηνιαία βάση.

Όπως αναφέρει στην αναλυτική έκθεση του 2009 ο ΟΤΕ, η διοίκηση του Οργανισμού κρίνει τις παραπάνω απόψεις του υπουργείου αβάσιμες δεδομένου ότι ο ΟΤΕ μέχρι τώρα πληρούσε και συνεχίζει να πληροί στο σύνολό τους όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του έναντι όλων των ταμείων τόσο τις κανονικές όσο και εκείνες που αφορούν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Η επιστολή εστάλη μετά τη σύσταση επιτροπής για το θέμα που συμφωνήθηκε στη συνάντηση μεταξύ στελεχών του υπουργείου Εργασίας και του ΟΤΕ στις 26 Ιανουαρίου. Η πρώτη συνάντηση της επιτροπής διενεργήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και σε αυτήν ο ΟΤΕ ζήτησε από το υπουργείο να του αποστείλει εγγράφως τις επίσημες προτάσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v