Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διοργάνωση επιχειρηματικού forum από EFG - ΣΕΒΕ

Η Eurobank EFG και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), συνεργάστηκαν για την επιτυχημένη διοργάνωση συναντήσεων Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με αντίστοιχες Ρουμανικές επιχειρήσεις.

Διοργάνωση επιχειρηματικού forum από EFG - ΣΕΒΕ
Η Eurobank EFG και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και της προώθησης των ιδιωτικών επενδύσεων, συνεργάστηκαν για την επιτυχημένη διοργάνωση συναντήσεων Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με αντίστοιχες Ρουμανικές επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Κατά τη διάρκεια του «Επιχειρηματικό Forum και Εκθεση Τροφίμων και Ποτών » που έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι κατά το διήμερο 24 & 25 Φεβρουαρίου 2010, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 350 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και ρουμανικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Στόχος του Επιχειρηματικού Forum είναι η προώθηση και η ενίσχυση του διμερούς εμπορίου μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας και η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους να αυξήσουν περαιτέρω την εμπορική παρουσία τους σε νέες αγορές.

Την Εκθεση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο του Forum, διοργανώθηκε επίσης συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή 300 στελεχών κορυφαίων ρουμανικών και ελληνικών εταιρειών, και κυβερνητικών αξιωματούχων, με θέμα «Επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Ελληνο-Ρουμανικές εταιρικές σχέσεις». Σημειώνεται οτι οι άμεσες ξένες επενδύσεις από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στη Ρουμανία υπολογίζονται περί τα € 4 δισ. και η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων ξένων επενδυτών στη χώρα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με τη συνεργασία του Ελληνο-Ρουμανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Βιομηχανίας, του Ρουμανικού Επιμελητήριου Εμπορίου & Βιομηχανίας, του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι και τη Bancpost, τη ρουμανική θυγατρική του ομίλου Eurobank EFG και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι.

Κύριοι ομιλητές στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ήταν οι κ.κ. Mircea Toader, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομίας της Ρουμανίας, Γεώργιος Δ. Πουκαμισσάς, Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία, Βασίλης Θωμαϊδης, Πρόεδρος του Σύνδεσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Νικόλαος Καραμούζης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurobank EFG, Sorin Petre Dimitriu, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου της Ρουμανίας, Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης, Πρόεδρος του Ελληνο-Ρουμανικού Επιμελητήριου Εμπορίου & Βιομηχανίας, Mihai Bogza, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Bancpost και Δημήτριος Δαμκαλίδης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Bancpost.

Η Bancpost SA υποστηρίζει την πρωτοβουλία αυτή, παρέχοντας εξατομικευμένα τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ανάγκες τόσο των Ελλήνων εξαγωγέων όσο και των Ρουμάνων εισαγωγέων και τους επιτρέπουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις επιχειρήσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v