Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Στην αγορά των Αμοιβαίων η θυγατρική UBB

Το πρώτο τραπεζικό Αμοιβαίο Κεφάλαιο στη Βουλγαρία ίδρυσε η UBB, θυγατρική τράπεζα της Εθνικής στη γειτονική χώρα, καθώς την Τρίτη 22/6 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του Αμοιβαίου Κεφαλαίου.

ΕΤΕ: Στην αγορά των Αμοιβαίων η θυγατρική UBB
Με πρωτοβουλία της United Bulgarian Bank, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, ιδρύθηκε στις 22 Ιουνίου το πρώτο τραπεζικό Αμοιβαίο Κεφάλαιο στη γειτονική χώρα.

Πρόκειται για το UBB Balanced Fund, του οποίου η ιδρυτική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου 2004.

Στο fund η UBB συμμετέχει με 45,5%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε επενδυτές στους οποίους περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της βουλγαρικής οικονομίας, καθώς και φυσικά πρόσωπα.

Το fund, που είναι ανοιχτή εταιρία τύπου SICAV, θα επενδύει κύρια σε ομολογίες αλλά και σε μετοχές εισηγμένες στο βουλγαρικό χρηματιστήριο.

Θα το διαχειρίζεται η UBB Asset Management, που ιδρύθηκε πρόσφατα, με την υποστήριξη της Διεθνικής ΑΕΔΑΚ.

Τονίζεται ότι η UBB Asset Management είναι επίσης η πρώτη εταιρία διαχείρισης επενδύσεων που ιδρύθηκε στα πλαίσια του τραπεζικού τομέα.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο αναμένεται να διατεθεί στο κοινό από τον Σεπτέμβριο, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασιες για τη λήψη σχετικών αδειών κ.λπ. Η UBB έχει ανακοινώσει ότι σύντομα θα ιδρύσει Αμοιβαία Κεφάλαια άλλων κατηγοριών, όπως μετοχικά, χρηματαγοράς κ.λπ.

Μέχρι τώρα Αμοιβαία Κεφάλαια έχουν ιδρύσει μη τραπεζικές επενδυτικές εταιρίες. Το σύνολο του ενεργητικού του κλάδου, που κάνει τα πρώτα του βήματα, ανέρχεται σε 40 εκτ. λέβα (20 εκτ. ευρώ), αλλά οι ειδικοί θεωρούν πως πολύ σύντομα ο θεσμός των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στη Βουλγαρία θα γνωρίσει ιδιαίτερη άνθηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v