Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Felous Fashion Group: Αύξηση τζίρου 8% το 2010

Αντιστάσεις στην κρίση που πλήττει την εγχώρια αγορά ένδυσης επέδειξε το 2009 ο εμπορικό όμιλος Felous, ο οποίος εκτιμά ότι το 2010 παρά την αβεβαιότητα και την αστάθεια θα παρουσιάσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Felous Fashion Group: Αύξηση τζίρου 8% το 2010
Αντιστάσεις στην κρίση που πλήττει την εγχώρια αγορά ένδυσης επέδειξε το 2009 ο εμπορικός όμιλος Felous, ο οποίος εκτιμά ότι το 2010 παρά την αβεβαιότητα και την αστάθεια θα παρουσιάσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο όμιλος ο οποίος δραστηριοποιείται στη λιανική και τη χονδρική αγορά ένδυσης στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς μέσω του ιδιόκτητου σήματος Seven Jeans παρουσίασε το 2009 συγκρατημένη κάμψη ενοποιημένων πωλήσεων κατά 4,4% (στα 30 εκατ.ευρώ περίπου).
 
Ο τομέας της λιανικής αντιπροσωπεύει το 55% του συνολικού τζίρου ενώ το 45% αφορά στη χονδρική και τη δραστηριότητα εξωτερικού. Στη λιανική ο όμιλος δραστηριοποιείται μέσω 22 καταστημάτων (πολυθεματικών, μονοθεματικών αλλά shop in a shop) και κατά το 2009 παρουσίασε οριακή αύξηση κατά 0,6%.

Στη χονδρική ο όμιλος δραστηριοποιείται με 18 επώνυμα σήματα (Calvin Klein, Lancel, Day, DEHA, Ted Baker κ.α.) και διαθέτει πελατολόγιο 500 ενεργών λογαριασμών. Η δραστηριότητα εντός του 2009 παρουσίασε κάμψη της τάξης του 3,7% ενώ η διεθνής δραστηριότητα που αφορά στο σχεδιασμό, την παραγωγή και την πανευρωπαική διανομή των Seven Jeans παρουσίασε κάμψη της τάξης του 13,7% το 2009, γεγονός που αποδίδεται από τη διοίκηση της εταιρίας στην απόφαση για σφιχτότερο πιστωτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και βασικό μέτοχο του ομίλου, κ. Σαλβατόρ Φελούς στο τμήμα της χονδρικής με βάση την παραπάνω στρατηγική οι επισφάλειες παρέμειναν κάτω από 0,5% ενώ ταυτόχρονα εντός του 2009 επιτεύχθηκε και μείωση των αποθεμάτων λιανικής κατά 11%.

Στην περασμένη χρήση ο όμιλος ολοκλήρωσε μια τριετία επενδύσεων όπου συνολικά δαπανήθηκαν 35 εκατ.ευρώ. Ετσι μετά την εξαγορά του σήματος Seven το 2007 και τη δημιουργία του concept store Observatory Attitudes στο Κολωνάκι, ο όμιλος ολοκλήρωσε και τη δημιουργία των ιδιόκτητων κεντρικών του γραφείων στο Μοσχάτο (κτήριο 6.000 τ.μ.) δαπανώντας 4,2 εκατ.ευρώ.

Για το 2010 ο όμιλος εκτιμά ότι θα επιτύχει αύξηση πωλήσεων κατά 8%, παρά την αρνητική προοπτική όσον αφορά την κατανάλωση, καθώς στην τρέχουσα χρήση είναι ενισχυμένος με 8 νέα σήματα επώνυμης ένδυσης και υπόδησης αλλά και με 6 νέα σημεία πώλησης που προστέθηκαν εντός του 2009 και θα αρχίσουν να αποδίδουν στην τρέχουσα χρήση.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος στοχεύει σε περαιτέρω ενσίχυση των ιδίων κεφαλαίων του εντός της χρήσης μέσω της αναπροσαρμογής της αξίας των ακινήτων του ώστε τα ίδια κεφάλαια να αγγίξουν τα 22 εκατ.ευρώ και ο λόγος τους προς τα ξένα κεφάλαια να διαμορφωθεί κάτω από 1/1,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v