Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Πράσινη" συνεργασία Πειραιώς με ΥΠΟΙΑΝ, ΥΠΕΚΑ

«Είναι καιρός, χρέος και καθήκον της επιχειρηματικής κοινότητας να ανοίξουμε όλοι τα πανιά μας, να επενδύσουμε στη χώρας μας, να αναλάβουμε ρίσκα, γιατί πάνω από όλα προέχει το καλό του τόπου», τόνισε ο κ. Μ. Σάλλας.

Πράσινη συνεργασία Πειραιώς με ΥΠΟΙΑΝ, ΥΠΕΚΑ
«Είναι καιρός, χρέος και καθήκον της επιχειρηματικής κοινότητας να ανοίξουμε όλοι τα πανιά μας, να επενδύσουμε στη χώρας μας, να αναλάβουμε ρίσκα, γιατί πάνω από όλα προέχει το καλό του τόπου», τόνισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μ. Σάλλας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του στοχευμένου προγράμματος Πράσινης Ανάπτυξης, μέσω της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο κ. Σάλλας κάλεσε όλους επιχειρηματίες, πολιτικούς, κόμματα, και δημοσιογράφους να εργαστούν προς το κοινό συμφέρον που δεν είναι άλλο στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία από το καλό της Ελλάδας.

Η συνολική επένδυση που θα γίνει μέσω της σύμπραξης των τριών φορέων (τα δύο υπουργεία 35% και της Τράπεζας Πειραιώς 65%) ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για την Πράσινη Επιχειρηματικότητα, την μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε οργανωμένες βιομηχανικά περιοχές και την ενίσχυση της Πράσινης Ανάπτυξης.

«Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, η οποία θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Οικονομίας κα Λ. Κατσέλη.

Η κα Κατσέλη υπογράμμισε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης μιας επιχείρησης όπου από 35 ημέρες και 15 βήματα που χρειάζονται σήμερα, θα περιοριστούν σε μία ημέρα και δύο κινήσεις.

Από την πλευρά της η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη είπε ότι το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ θα ψηφιστεί το αργότερο σε δύο εβδομάδες.

Ο κ. Σάλλας εκτίμησε ότι οι επενδύσεις στην Πράσινη Ανάπτυξη μέχρι το 2050 θα ανέλθουν στα 50 δισ. ευρώ και στα 11-12 δισ. ευρώ έως το 2014, δημιουργώντας 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το Σχέδιο περιλαμβάνει πέντε άξονες δράσεις:

Α. Περιβαλλοντική αναβάθμιση υπαρχουσών ΒΙΠΕ (70 εκατ.€)
Β. Ενεργειακές επενδύσεις σε υπάρχουσες ΒΙΠΕ (350 εκατ.€)
Γ. Μονάδες κομποστοποίησης και Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών σε υπάρχουσες ΒΙΠΕ (80 εκατ.€)
Δ. Δημιουργία 3 νέων πράσινων ΒΙΠΕ (Eco-Industrial Parks) (440 εκατ.€)
Ε. 10 Ολοκληρωμένα Περιβαλλοντικά Επιχειρηματικά Πάρκα (ΟΠΕΠ) σε νησιά (560 εκατ.€)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v