Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικά κέρδη για την Marfin GAM ΕΠΕΥ

Σημαντικά κέρδη ύψους 1,2 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Marfin Global Asset Management ΕΠΕΥ, θυγατρική της Marfin Bank, την χρήση του 2003 έναντι οριακής κερδοφορίας το 2002, ενώ η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 25,1% έναντι 1% το 2002.

Σημαντικά κέρδη για την Marfin GAM ΕΠΕΥ
Σημαντικά κέρδη ύψους 1,2 εκατ. ευρώ παρουσίασε η Marfin Global Asset Management ΕΠΕΥ την χρήση του 2003 έναντι οριακής κερδοφορίας το 2002. Η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 25,1% έναντι 1% το 2002, ενώ ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 3,2 εκατ. ευρώ έναντι 0,85 εκατ ευρώ (+280%).

Η Marfin Global Asset Management ΕΠΕΥ αποτελεί θυγατρική της Marfin Bank και είναι ο διαχειριστικός βραχίονας των κεφαλαίων του Ομίλου Marfin.

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης σε 3 εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, καθώς επίσης και συμβουλευτικές υπηρεσίες στα Αμοιβαία Κεφάλαια του Ομίλου Marfin. Η επενδυτική φιλοσοφία που ακολουθεί έγκειται αφενός στην υιοθέτηση benchmarks (δείκτες αναφοράς) για όλα τα υπό διαχείριση χαρτοφυλάκια και αφετέρου στην ενεργητική διαχείριση με στόχο την επίτευξη αποδόσεων μεγαλύτερων από αυτών των δεικτών αναφοράς.

Η εταιρεία δραστηριοποιούμενη στις αγορές μετοχών, κρατικών και εταιρικών ομολόγων και παραγώγων της Ευρώπης, της Αμερικής και των Αναδυομένων οικονομιών, παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης σε αυστηρά επιλεγμένα ιδιωτικά χαρτοφυλάκια μέσω της δημιουργίας 5 πρότυπων επενδυτικών χαρτοφυλακίων τα οποία χαρακτηρίζονται από διαβάθμιση του κινδύνου σε σχέση με την προσδοκώμενη απόδοση καθώς και από την υιοθέτηση benchmarks.

* Income and Capital Preservation Portfolio

Το χαρτοφυλάκιο αυτό απευθύνεται σε επενδυτές που επιδιώκουν εισόδημα. Έχει επενδυτικό ορίζοντα 1 έως 3 έτη και ως benchmark ορίζεται η απόδοση των τίτλων σταθερού εισοδήματος.

* Low Risk Portfolio

Το χαρτοφυλάκιο αυτό απευθύνεται σε επενδυτές που επιδιώκουν κυρίως εισόδημα και σε μικρότερο βαθμό κεφαλαιακά κέρδη με ανάληψη μικρών κινδύνων. Έχει επενδυτικό ορίζοντα 1 έως 3 έτη και ως benchmark ορίζεται ο συνδυασμός αποδόσεων τίτλων σταθερού εισοδήματος και χρηματιστηριακών δεικτών.

* Medium Risk Portfolio

Το χαρτοφυλάκιο αυτό απευθύνεται σε επενδυτές που επιδιώκουν εισόδημα και κεφαλαιακά κέρδη με την ανάληψη μετρίων κινδύνων. Έχει επενδυτικό ορίζοντα 3 έτη και ως benchmark ορίζεται ο συνδυασμός αποδόσεων τίτλων σταθερού εισοδήματος και χρηματιστηριακών δεικτών.

* High Risk Portfolio

Το χαρτοφυλάκιο αυτό απευθύνεται σε επενδυτές που επιδιώκουν μακροπρόθεσμα κεφαλαιακά κέρδη επενδύοντας στις ελληνικές και διεθνείς κεφαλαιαγορές και χρηματαγορές. Έχει επενδυτικό ορίζοντα 3 έτη και ως benchmark ορίζεται η απόδοση χρηματιστηριακών δεικτών.

* Black Risk Portfolio

Το χαρτοφυλάκίο αυτό απευθύνεται σε επιθετικούς επενδυτές οι οποίοι επιθυμούν την ανάληψη σημαντικών κινδύνων επενδύοντας σε όλα τα διαθέσιμα προϊόντα στις διεθνείς χρηματαγορές και κεφαλαιαγορές. Ο επενδυτικός ορίζοντας είναι το λιγότερο 3 έτη και δεν υπάρχει benchmark.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v