Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΚΑΤ: Μέρισμα ύψους 0,10 ευρώ για το 2003

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε μεταξύ άλλων η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom Κατασκευές. Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα θα διαπραγματεύονται από αύριο οι μετοχές της εταιρίας. Η γ.σ. ενέκρινε την έκδοση ομολογιακού δανείου έως 15 εκατ. ευρώ.

ΙΝΚΑΤ: Μέρισμα ύψους 0,10 ευρώ για το 2003
Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε μεταξύ άλλων η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom Κατασκευές, στην οποία συμμετείχε το 75,35%.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι που κατέχουν μετοχές μέχρι τη λήξη της σημερινής (24 Ιουνίου 2004) συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται πως το μέρισμα που είχε διανείμει η Intracom Κατασκευές για τη χρήση του 2002 ήταν υψηλότερο και συγκεκριμένα ύψους 0,165 ευρώ ανά μετοχή.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούμενου από τους εξής:

i. Σωκράτη Π.Κόκκαλη

ii. Δημήτριο Π. Γιαννικάκη

iii. Πέτρο Κ.Σουρέτη

iv. Δημήτριο Κλώνη

v. Αριστοτέλη Γ. Αννινο

vi. Γεώργιο Δεληγιάννη

vii. Αναστάσιο Μ.Τσούφη

viii. Νικόλαο-Σωκράτη Δ. Λαμπρούκο

Από τους παραπάνω, η γ.σ. εξέλεξε τους κ.κ. Αναστάσιο Μ.Τσούφη και Νικόλαο-Σωκράτη Δ. Λαμπρούκο ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει έως αύριο 25-6-2004, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα και να ορίσει τους εκπροσώπους της εταιρίας.

Επίσης, ενέκρινε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, πενταετούς διάρκειας, μέχρι του ποσού των 15.000.000, ευρώ και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων του δανείου. Η εκταμίευση του δανείου αναμένεται να υλοποιηθεί έως το τέλος του 2004.

Ενέκρινε, επίσης, την αλλαγή του διακριτικού τίτλου της εταιρίας, σε ”ΙΝΤΡΑΚΑΤ”, τη μεταφορά της έδρας αυτής από το Δήμο Κορωπίου στο Δήμο Παιανίας και τη διεύρυνση του σκοπού της καθώς και την αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 1, 2 και 3 του Καταστατικού της εταιρίας και Κωδικοποίηση αυτού. Η απόφαση θα υλοποιηθεί εντός είκοσι ημερών από σήμερα.

Παράλληλα, ενέκρινε την μερική αλλαγή της χρήσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intracom Κατασκευές που αποφάσισε η από 20.09.2001 έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας και τροποποίησαν οι από 27.12.2002, 23.06.2003 και 22.12.2003 γενικές συνελεύσεις.

Συγκεκριμένα από το αδιάθετο υπόλοιπο των αντληθέντων κεφαλαίων, το οποίο την 24-6-2004 ανήρχετο συνολικά σε ευρώ 8.715.000, εγκρίθηκε (α) ποσό ευρώ 6.000.000 να διατεθεί στην κατηγορία Ιδρυση-Εξαγορά Μεριδίου-Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου Εταιριών και (β) ποσό ευρώ 2.715.000 να διατεθεί στην κατηγορία Κεφάλαιο Κίνησης. Η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της χρήσεως 2004.

Επίσης, ενέκρινε την παροχή ειδικής έγκρισης (άδειας) για τη μίσθωση από την Intracom ακινήτου, ιδιοκτησίας αυτής ως και για τη λύση μίσθωσης ακινήτου της ιδίας ως άνω εκμισθώτριας εταιρίας. Η απόφαση θα υλοποιηθεί εντός μηνός.

Τέλος, ενέκρινε την παροχή ειδικής έγκρισης (άδειας) για τη σύναψη σύμβασης αγοράς μετοχών της Intracom Construct S.A. από Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. Η απόφαση θα υλοποιηθεί εντός του 2004.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Intracom και της Intracom Κατασκευές κ. Σωκράτης Κόκκαλης τόνισε ότι το τελευταίο εξάμηνο ολοκληρώθηκε μια σημαντική φάση αναδιοργάνωσης, η οποία εξασφαλίζει ένα νέο δυναμικό κύκλο ανάπτυξης για την εταιρία και τον Όμιλο.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Κατασκευές κ. Π. Σουρέτης, στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι οι προοπτικές διαγράφονται ιδιαίτερα αισιόδοξες, καθώς η εταιρία με τη νέα της διοίκηση και νέα οργανωτική δομή κινείται σε μία δυναμική τροχιά ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η δυναμική της Intracom Κατασκευές προσδιορίστηκε με στοιχεία και έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα:

* Ανέλαβε οικοδομικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 14,5 εκατ. ευρώ, ενώ επίκειται άμεσα η υπογραφή συμβάσεων ύψους 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ιδιωτικών οικοδομικών έργων.

* Σε Κοινοπραξία με τις εταιρίες NAMAKO, SEALINK και PICO, ανέλαβε την ”Προμήθεια με Μίσθωση και Αγορά αγαθών και συναφών παρακολουθηματικών εργασιών για τις αθλητικές διοργανώσεις του 2004, Ολυμπιακούς Αγώνες και Παραολυμπιακούς Αγώνες – Αθήνα 2004”, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

* Στο πλαίσιο της επιτυχούς συνεργασίας της με την Vodafone, υπέγραψε Σύμβαση, αξίας 1,85 εκατ. ευρώ, ενώ επίκειται η υπογραφή Πλαισιακής Σύμβασης συνολικού τιμήματος 20 εκατ. ευρώ.

* Συνεχίζεται η συνεργασία με την COSMOTE για την κατασκευή σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας με συνολικό ύψος παραγγελιών 1,2 εκατ. ευρώ, για το α’ εξάμηνο του 2004.

* Μέσω υπογεγραμμένων συμβάσεων, συμμετέχει σε έργα Φυσικού Αερίου Ε.Π.Α. και Δ.Ε.Π.Α. στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών και Θεσσαλονίκης, συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ.

* Μέσω της θυγατρικής της ΙΝ.ΜΑΙΝΤ δραστηριοποιείται στον τομέα της συντήρησης και επισκευής παντός τύπου εγκαταστάσεων, με πωλήσεις που το 2004 θα φτάσουν το 1 εκατ. ευρώ και το 2005 τα 2,5 εκατ. ευρώ.



* Έχει προεπιλεγεί και θα συμμετάσχει στους διαγωνισμούς που πρόκειται σύντομα να διενεργηθούν από το ΥΠΕΧΩΔΕ, για την κατασκευή μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων έργων οδοποιίας.

Ο κ. Π. Σουρέτης ανέφερε ότι η Intracom Κατασκευές έχει αποφασίσει την ανάπτυξη και συμμετοχή της σε περιβαλλοντικά έργα, καθώς και σε έργα διαχείρισης φυσικών πόρων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Υπογράμμισε, επίσης, την απόφαση για περαιτέρω ανάπτυξη στις αγορές της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας, καθώς και την επέκταση της στην αγορά της Λιβύης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v