Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζητήσεις Olympic Air-Aegean για συνεργασία

Συζητήσεις έχουν λάβει χώρα μεταξύ των Aegean Airlines και Olympic Air για μελλοντική συνεργασία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα κάτι συγκεκριμένο που να μπορεί να ανακοινωθεί, τονίζουν η MIG και η Aegean Airlines.

Συζητήσεις Olympic Air-Aegean για συνεργασία
Συζητήσεις έχουν λάβει χώρα μεταξύ των βασικών μετόχων των εταιριών OLYMPIC AIR και ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. για πιθανή μελλοντική συνεργασία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα κάτι συγκεκριμένο που να μπορεί να ανακοινωθεί, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η MIG, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του Τύπου.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσφατη συνάντηση των ισχυρών ανδρών των δύο αεροπορικών εταιριών, του κ. Βγενόπουλου και του κ. Βασιλάκη, όπου και εξετάστηκε το ενδεχόμενo συνεργασίας των δύο εταιριών.

Παρότι δεν είναι γνωστό πώς μπορεί να επιτευχθεί συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών χωρίς να τεθεί από την Ε.Ε. ζήτημα μονοπωλίου, καθώς σε πιθανή σύμπραξη οι δύο επιχειρήσεις θα ελέγχουν συντριπτικό κομμάτι της αεροπορικής αγοράς στη χώρα, φαίνεται να εξετάζεται η πιθανότητα συνεργασίας και όχι απαραίτητα συγχώνευσης των δύο πλευρών από την ερχόμενη χρονιά.

Οι δύο εταιρίες έχουν ίδια περίπου μεγέθη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αεροσκαφών και των διακινούμενων επιβατών αλλά και το δίκτυό τους.

Και οι δύο είναι σημαντικοί περιφερειακοί μεταφορείς και σε μια σύμπραξη θα έχουν σημαντικά οφέλη και οικονομίες κλίμακας.

Οι δύο εταιρίες έχουν στόλο αεροσκαφών νεαρής ηλικίας, που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τις αεροπορικές εταιρίες, εξασφαλίζοντας σημαντική οικονομία. Μάλιστα, για την αγορά των αεροσκαφών τους έχουν σε εξέλιξη επενδυτικά προγράμματα που στο σύνολό τους προσεγγίζουν τα 3 δισ. δολάρια.

--- Η ανακοίνωση της Aegean Airlines


Σε απάντηση της από 11/2/2010 επιστολής του Χ.Α. αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κέρδος", με ημερομηνία 11/2/10, και στο πλαίσιο της ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. δηλώνει τα εξής:

Έχουν λάβει χώρα συζητήσεις μεταξύ των βασικών μετόχων των εταιριών ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ A.E. και Olympic Air για μελλοντική συνεργασία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο που να μπορεί να ανακοινωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v