Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΤ: Θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Aspis Bank

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προτίθεται υπό προϋποθέσεις να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank, στην ημερομηνία που η τελευταία θα ορίσει.

ΤΤ: Θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Aspis Bank
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προτίθεται υπό προϋποθέσεις να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank, στην ημερομηνία που η τελευταία θα ορίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Τ.Τ. αποφάσισε ότι υπό όρους θα συμμετάσχει, διεκδικώντας ποσοστό έως το 32,9% της τράπεζας.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου:

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γνωστοποιεί ότι το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την καταρχήν πρόθεση συμμετοχής της τράπεζας στη σκοπούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Την απόκτηση συμμετοχής, επί του συνολικού, μετά την ολοκλήρωση της αυξήσεως, μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Aspis Bank Α.Ε., σε ποσοστό που θα κυμαίνεται από 30% έως κατ' ανώτατο όριο 32,9%, από τις τυχόν τελικά αδιάθετες μετοχές.
 
β. Τη μη άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης ή τυχόν δικαιωμάτων προεγγραφής, εκ μέρους των βασικών μετόχων της Aspis Bank, είτε φυσικών είτε νομικών προσώπων.

γ. Την οριστικοποίηση εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Aspis Bank, των ειδικότερων όρων της αυξήσεως και κυρίως της τιμής διάθεσης εκάστης μετοχής.

δ. Την προηγούμενη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Το διοικητικό συμβούλιο εκτιμά ότι η ανωτέρω συμμετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Aspis Bank, υπό τις ως άνω αποφασισθείσες προϋποθέσεις, δύναται να συμβάλει ουσιαστικά και να επιταχύνει την υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων της τράπεζας και του ομίλου της.

Οι προϋποθέσεις που θέτει η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την εξαγορά της Aspis Bank είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξής:

1. Η πρώτη προϋπόθεση αφορά στην τιμή όπου θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Τ.Τ. θεωρεί δίκαιη την τιμή και τους όρους που είχε η πρώτη ανακοίνωση της ΑΜΚ από την Aspis Bank και εκτιμά ότι δεν μπορεί να αποκλίνει ιδιαίτερα από αυτήν.

2. Η δεύτερη προϋπόθεση αφορά σε τυχόν αδιάθετες μετοχές, όπου το Τ.Τ. θα θέσει όρο αυτές να περάσουν στον έλεγχό του και να μη διατεθούν στην αγορά. 

Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση του Τ.Τ., σε περίπτωση που τελικά προχωρήσει στην εξαγορά της Aspis Bank, δεν προτίθεται να απορροφήσει την Aspis Bank και εξετάζεται το ενδεχόμενο η τελευταία να λειτουργεί ως θυγατρική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v