Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιntralot: Ιδρυση θυγατρικής στις ΗΠΑ

Στην ίδρυση θυγατρικής στις ΗΠΑ, της Ιntralot USA, προχωρά η Ιntralot, η οποία το α΄τρίμηνο του 2002 παρουσίασε αύξηση τζίρου 100% και κερδών 60%, ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο, τα αντίστοιχα μεγέθη σημείωσαν αύξηση 20% και 30%. Η εταιρία θα διανείμει μέρισμα 0,65 ευρώ.

Ιntralot: Ιδρυση θυγατρικής στις ΗΠΑ
Την ίδρυση της Ιntralot USA, θυγατρικής της Intralot, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κ.Γ Αντωνόπουλος.

Η νέα εταιρία θα έχει έδρα την Ατλάντα και στόχο τη διείσδυση της Intralot στην αμερικανική αγορά και ειδικότερα στις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Πλαισιώνεται δε από στελέχη της αμερικανικής αγοράς με μεγάλη πείρα στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 2 εκατ. δολάρια, ενώ ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, ανέφερε ότι το πρώτο συμβόλαιο θα υπογραφεί εντός του επόμενου έτους. Όπως τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αντωνόπουλος, η Intralot με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει μέχρι σήμερα έχει αναδειχθεί σε πολυεθνικό όμιλο 24 εταιριών, 20 από τις οποίες εδρεύουν στο εξωτερικό με παρουσία σε16 χώρες.

Η Ιntralot αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου τυχερών παιχνιδιών διεθνώς με βάση τον τζίρο, μετά τις αμερικανικές GTECH και SGI, ενώ είναι δεύτερη με βάση τα κέρδη μετά τη GTECH.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2002, ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε ότι σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 100% και διαμορφώθηκε σε 14,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 60% και διαμορφώθηκαν σε 8 εκατ. ευρώ. Αύξηση 20% και 30%, αντίστοιχα, παρουσίασε ο τζίρος και τα κέρδη σε επίπεδο ομίλου.

Για το σύνολο του 2002, η μητρική εταιρία αναμένεται να αυξήσει κατά 40% τον τζίρο της και κατά 20% τα κέρδη της, που αναμένεται να διαμορφωθούν σε 83 εκατ. ευρώ και 57,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Σε ενοποιημένο επίπεδο για το σύνολο του 2002, αναμένεται αύξηση 15% στο τζίρο - εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 324 εκατ. ευρώ - και 20% στα κέρδη, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 75 εκατ. ευρώ.

Η γ.σ των μετόχων αποφάσισε επίσης τη διανομή μερίσματος 0,65 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 124% από το αντίστοιχο του 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v