Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην πράσινη ενέργεια επενδύει η Attica Ventures

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της πρώτης επένδυσης της Attica Ventures σε project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η επένδυση αυτή αφορά τη δημιουργία αιολικού πάρκου 14 MW.

Στην πράσινη ενέργεια επενδύει η Attica Ventures
Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της πρώτης επένδυσης της Attica Ventures σε project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η επένδυση αυτή αφορά τη δημιουργία αιολικού πάρκου 14 MW το οποίο και θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Πελοπονήσσου σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία που έχει ήδη αναπτύξει και άλλα αιολικά πάρκα.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκ. ευρώ, και για τη χρηματοδότηση του έργου η Attica Ventures συνεργάστηκε με την Attica Bank.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το έργο αυτό χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά ανεμολογικά δεδομένα. Έχει δε λάβει το σύνολο των απαραίτητων αδειών συμπεριλαμβανομένης και της άδειας εγκατάστασης και η υλοποίηση του αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Το αιολικό αυτό πάρκο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012.

Όπως τόνισε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures κ. Γιάννης Παπαδόπουλος: «Από την αρχή των επενδύσεων μας οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούσαν επενδυτική προτεραιότητα. Χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια και αρκετές προσπάθειες για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη μας επένδυση. Πέρα από τα πολύ καλά στοιχεία του έργου, σημαντικός παράγοντας της επιλογής μας αποτέλεσε η ολοκληρωμένη αδειοδοτική διαδικασία, μια διαδικασία που στο παρελθόν μας απέτρεψε να προχωρήσουμε αντιστοιχες επενδύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v