Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Νέο τελεσίγραφο για ”παράνομο” στοίχημα

Την αντίθεσή του στον ”αθέμιτο” ανταγωνισμό εκδηλώνει εκ νέου με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ, ενώ απευθύνει και προειδοποίηση προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ”φιλοξενούν” καταχωρίσεις για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

ΟΠΑΠ: Νέο τελεσίγραφο για ”παράνομο” στοίχημα
Την αντίθεσή του στον ”αθέμιτο” ανταγωνισμό εκδηλώνει εκ νέου με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ, ενώ απευθύνει και προειδοποίηση προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ”φιλοξενούν” καταχωρίσεις για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Ειδικότερα, σε σχετικήανακοίνωσή του ο Οργανισμός επισημαίνει ότι σύμφωνα με το νόμο έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της οργάνωσης, λειτουργίας, διεξαγωγής και διαχείρισης στοιχημάτων προκαθορισμένης και μη απόδοσης.

Σε αυτό το πλαίσιο συμπληρώνει πως, σύμφωνα πάντα με το νόμο, όποιος χωρίς δικαίωμα διεξάγει δημόσια ή σε ευρύ κύκλο προσώπων στοίχημα (σχετικά με την έκβαση ιπποδρομιακών ή ατομικών παιχνιδιών ή αθλημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης, αλλά και για γεγονότα η φύση των οποίων προσφέρεται για διεξαγωγή στοιχήματος) ή διαφημίζει το στοίχημα αυτό, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έξι μηνών, καθώς και με βαρύτατες χρηματικές ποινές.

Ο ΟΠΑΠ τονίζει πως, παρά τη νομοθετική απαγόρευση, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται το φαινόμενο -και μάλιστα με ιδιαίτερη έξαρση- εταιρίες στοιχημάτων να διαφημίζονται στην Ελλάδα, εν όψει κυρίως των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Οργανισμός αναφέρει πως καλεί όλους όσοι πέραν από νόμους και όρους εμπλέκονται ”αθέμιτα”, αλλά και κάθε ανταγωνιστική εταιρία στοιχημάτων που διαφημίζεται χωρίς δικαίωμα στην Ελλάδα να απέχει εφεξής από κάθε σχετική διαφήμιση, αλλά και από κάθε άλλη ενέργεια.

Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ επισημαίνει τα ανωτέρω στα κάθε είδους ελληνικά μέσα ενημέρωσης που έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε τέτοια άμεση ή έμμεση διαφήμιση, επιφυλασσόμενος –όπως τονίζει– ταυτόχρονα να προβεί σε όλες τις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του ενώπιον οποιασδήποτε άλλης αρμόδιας αρχής.

Εξάλλου, σε χθεσινή ημερίδα στο ΧΑ, η διοίκηση της ΟΠΑΠ εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ Δρ. Ανέστη Φιλιππίδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σωτήρη Κωστάκο ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της ημερίδας τους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας κατά την τρέχουσα χρήση δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστιθέμενη αξία που θα έχει για τους μετόχους της εταιρίας η λήψη των πρόσφατων αποφάσεων αναφορικά με την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις τερματικές μηχανές την περαιτέρω εξάπλωση του ΚΙΝΟ και την ενίσχυση της υφιστάμενης μερισματικής πολιτικής.

Από την μεριά του ο κ. Φιλιππίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στο ζήτημα των τερματικών μηχανών αναπτύσσοντας το σκεπτικό που οδήγησε στη λήψη της σχετικής απόφασης ενώ ο κ. Κωστάκος επικεντρώθηκε στον κλιμακούμενο διεθνή χαρακτήρα τις εταιρίας και στους στόχους που έχουν τεθεί αναφορικά με την αναδιάρθρωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της λειτουργίας του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v